Жилищен комплекс от 12 къщи с басейн и детска площадка

...
Жилищен комплекс от 12 къщи с басейн и детска площадка
Коментари Харесай

Още един инвеститор иска да строи комплекс от къщи край Варна

Жилищен комплекс от 12 къщи с басейн и детска площадка следва да бъде построен в околност „ Орехчето “, с. Звездица, община Варна. Инвестиционното предложение е на варненската компания „ Варимпекс “ ООД и е качено в уеб страницата на РИОСВ-Варна за Оценка на въздействието върху околната среда, видя Economic.bg.
Характеристики на комплекса
Село Звездица, където следва да бъде построен комплексът, се намира на 10 км от Варна в посока Бургас. Разположено е в регион, намиращ се покрай морето. Най-близкият плаж е във варненския квартал Аспарухово.

Всяка една от къщите ще е с височина 7 метра и разгърната повърхност към 270 кв. м и ще разполага със закрит гараж за два автомобила. Предвижда се в комплекса да се осъществя и парково озеленяване, което ще обхване 70% от площта на парцела. То ще включва и високи дървесни типове, както и озеленени покривни тераси – написа в капиталовото предложение.

Заинтересованите страни имат 14 дни, с цел да изразят своето мнение по плана, считано от 1 май 2024 г, се показва още на уеб страницата на РИОСВ-Варна.
Кой е вложителят?
„ Варимпекс “ ООД е сдружение, което се занимава с доста действия, в това число вложения в недвижими парцели, хотелиерство, транспортни и спедиторски услуги. Регистрирано е през 2000 година във Варна. Управител на компанията е Кателина Георгиева, а измежду съдружниците е офшорното дружество „ Бел Алианс ГмбХ “, записано на Сейшелите, което има 99.96% от капитала на строителя, съгласно данни от Търговския указател.
Засилен интерес към Варна
Интересът от страна на вложителите към Варна през последните месеци явно се ускорява. Само за два месеца това е второто капиталово предложение за строителство на затворен комплекс от къщи край морската ни столица. Наскоро Economic.bg писа за израелски вложител, който има желание да построи комплекс в с. Бенковски, Община Аврен, Област Варна. Населеното място се намира на към 3 км от основния път Бургас – Варна.
Израелски вложител желае да строи комплекс от къщи край Варна
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР