В София се проведе протест в подкрепа на Десислава Иванчева

...
В София се проведе протест в подкрепа на Десислава Иванчева
Коментари Харесай

Близки на Десислава Иванчева и Биляна Петрова се събраха на протест 


В София се организира митинг в поддръжка на Десислава Иванчева и Биляна Петрова. В него участваха близки на двете, които се събраха пред Съдебната палата. Те упорстват присъдите им да бъдат анулирани, оповестява Vesti. bg.

Хората събират подписи, с които ще желаят и опрощение на наказаните. Молба за опрощение до президентската институция към този момент е подал и адокат Николай Хаджигенов, заяви самият той с пост във Facebook.


С пост във Facebook тази заран някогашният кмет на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева разгласи, че влиза в пандиза след дефинитивна присъда на висшия съд по дело за рушвет.

Иванчева, заместникът ѝ Биляна Петрова и Петко Дюлгеров бяха подсъдими за рушвет, желан от строителния бизнесмен Александър Ваклин. Тримата бяха арестувани при акция в центъра на София на 17 април 2018 година Тогава от автомобила, в който пътуваха Иванчева и Петрова, бяха конфискувани авансово белязани евробанкноти.

Справка по делото демонстрира, че Десислава Иванчева е наказана на шест години затвор, 12 000 лв. санкция и отнемане от право да заема управителна държавна и общинска служба за осем години. Петрова е наказана на пет години затвор, 10 000 санкция и отнемане от право да заема служба за шест години. Петко Дюлгеров е наказан на четири години затвор, 8 000 лв. санкция и без право да заема служба за период от шест години.

От окончателната присъда на тримата ще бъде приспаднато времето в ареста и времето под домакински арест - към три години.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР