В София предаването на протоколи приключи още преди 6 часа

...
В София предаването на протоколи приключи още преди 6 часа
Коментари Харесай

Бързо, с минимални грешки, обработиха протоколите в София

В София предаването на протоколи завърши още преди 6 часа сутринта. Всички 1200 секционни изборни комисии съумяха да предадат документите в НДК. Всичко ставаше бързо, с минимални неточности,а за целия избирателен ден имаше единствено няколко сигнала за нарушавания.

Честото правене на избори докара до стройна организация, както на изборния развой, по този начин и на предаването и обработването на изборните протоколи.

В Националния замък на културата всичко завърши към 6 часа сутринта, а в зала " Фестивална " още по-рано - в 3. За бързото култивиране способства и това, че в София на хартия гласоподаваха в единствено 5 секции.

Проблеми имаше единствено с превозването на хората след предаването на обработените документи, някои чакаха с часове, с цел да пристигна бусче за техния квартал.

В 25-а районна изборна комисия съумяха да предадат протоколите си единствено за 5 часа и половина. Според ръководителя повода за положителната организация е насъбраният опит от зачестилите избори в страната.

" Миналата година 3 пъти, в този момент още един път, тъй че от избор на избор се натрупа опит и надлежно се получават по-добре нещата ", съобщи Валери Цолов, ръководител на 25 РИК.

Гледките на хора, които влачат чували цяла нощ и на такива, които спят по седалките в очакване на техния ред, останаха в предишното.

" Много сме удовлетворени, от 82-ра преносима секция сме в " Лозенец ", всичко беше проведено обикновено ", добави Веселин Пеев, член на секционна изборна комисия.

" Спокойно, без нарушавания, с много добра изборна интензивност в нашия регион ", добави Мария Владева, секретар, 29 СИК, Лозенец.

Колкото и да беше добра организацията, проблеми въпреки всичко се появиха.

Отпадането на наложителните маски в затворени пространства в допълнение улесни работата на членовете на изборните комисии и направи хората по-усмихнати.

" По-спокойно, тъй като 12-13 часа да седиш с маски не е прелестно и не е комфортно ", съобщи Веселин Шопов, 10 СИК, Изгрев.

Малко след 4 часа в 23-а районна изборна комисия оставаха единствено 55 сeкции за обработка.

" Миналата година не беше толкоз умерено, за през целия ден през днешния ден имаме единствено 5 сигнала ", посочи Полина Витанова, ръководител 23 РИК.

Традиционно последни изборните бумаги предадоха от и 26 та районна изборна комисия, тъй като бюлетините идват от цялата софийска област.

" Добре мина и добре вървят нещата, бавничко, уморително, е има проблеми, решаваме ги ", сподели още Димитър Димитров, ръководител 26 РИК.

В 05 часа тази заран в зала " Универсиада " оставаха за обработка единствено три общини.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР