В София от 17 януари три нови електробуса ще обслужват

...
В София от 17 януари три нови електробуса ще обслужват
Коментари Харесай

Три нови електробуса тръгват по удължената линия 123 в София

В София от 17 януари три нови електробуса ще обслужват удължената линия 123. Тя към този момент ще свързва регион " Слатина " с " Цариградско шосе ", " Студентски град " и Симеоновския въжен превоз.

Това е трета електробусна линия за столицата, като до края на февруари ще започват още две, посочи кметът на София Йорданка Фандъкова, която показа новата електробусна линия.
 София линия 123 Йорданка Фандъкова електробус БГНЕС

Тя добави, че цел в новия й мандат е да бъдат открити 10 електролинии. До 2021 година се чака и 20% от градската мрежа да се обслужва от електробуси.

" Това е най-чистият градски превоз. Първоначалните разноски за електробусите са по-високи, в сравнение с за газовите и дизеловите, само че експлоатационните разноски са в пъти по-ниски. Инвестицията, която сме създали, се връща доста бързо, а изгодите за екологията са несравними. Няма по какъв начин да приказваме за ограничения за чист въздух, в случай че не приказваме за по-добър градски превоз ", уточни столичният кмет.-->
 София линия 123 Йорданка Фандъкова електробус БГНЕС

Основна задача на новия зам.-кмет по превоза Кристиян Кръстев ще бъде точно възстановяване на градския превоз и трафика в столицата.

Той изясни, че за задачата ще бъде направена виртуална приемна за жителите, ще има и референдум, в който ще се разискват всички нови хрумвания.

" Разчитам на всички жители, отворен съм за всевъзможни хрумвания и неслучайно ще създадем този референдум. При преди всичко решение от страна на гласоподавателите в съответен случай ще работим в посока решаването на тези въпроси ", изясни Кристиян Кръстев.

Той разкри, че сега се работи и по олекотяването на трафика на две столични кръстовища.

" На кръстовището на бул. " Тодор Каблешков и бул. " България " - ще увеличим лентите за изнасяне на трафика от " Тодор Каблешков ", тъй като в този момент има ежедневна запушалка. По същия метод на бул. " Царица Йоанна и бул. " Панчо Владигеров " - там ще създадем контролиране на кръстовището по друг метод ", посочи Кръстев.

" Хората в София би трябвало да знаят, че градът е планиран за доста по-малко поданици и 3 пъти по-малко трафик. Ако не се дисциплинираме всички, доста мъчно ще можем да реализираме дружно триумф. Апелирам всички да съблюдават разпоредбите по пътищата и да си напомним, че булевардите не са място за паркиране ", обърна се той към столичани.
 София линия 123 Йорданка Фандъкова електробус БГНЕС

 София линия 123 Йорданка Фандъкова електробус БГНЕС

 София линия 123 Йорданка Фандъкова електробус БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР