В София и други градове на страната ще се проведат

...
В София и други градове на страната ще се проведат
Коментари Харесай

Няколко български град, сред които и Варна излизат на протест срещу насилието над животни

В София и други градове на страната ще се проведат митинги с искане за налагане на ефикасни присъди при случаи на принуждение над животни. На митинг ще излязат и поданици на Ловеч.

Протестът е под наслов " Ефективни присъди за насилниците и убийци на животни ", заяви един от уредниците Снежана Серафимова.

Тя разясни, че протестната акция е част от просторен проблем със законодателната и правосъдната система в България:

" За нас е най-важно да достигнем до повече хора, да стартираме да разбутваме тези каши, които са оставени да се забатачат толкоз доста време ".

Не единствено хората, които нараняват животни  би трябвало да  поемат някоква виновност и да стартират да се глобяват тези, които  изхвърлят своите животни на улицата, връзват ги в някакви чували, хвърлят ги в реката. Всички тези сходни случаи би трябвало да бъдат глобени. “

През миналата 2022 година в регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Ловеч са формирани 12 досъдебни производства за действия против животни. Повечето случаи се отнасят за проявена свирепост към кучета и котки.  тази седмица 72 – годишен мъж от Тетевен беше задържан за това, че е  прострелял куче наоколо до парцела си.

Протести през днешния ден се чакат и в Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Сливен, Шумен.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР