В снощната си реч, която приключи с официално признаване на

...
В снощната си реч, която приключи с официално признаване на
Коментари Харесай

„Ленин е архитект на Украйна, санкциите на Запада са неизбежни“ – акцентите в речта на Путин

В снощната си тирада, която завърши с публично признание на независимостта на Донецката и Луганската национални републики, съветският президент Владимир Путин мина през редица аспекти от съществуването и развиването на Украйна през годините. Московското бюро на организация обобщава акцентите в своя обява по тематиката.

Според Путин като проектант на украинската страна може да се преглежда Владимир Ленин, а Русия е подготвена на ответни ограничения, ако ѝ бъдат наложени наказания от Запада. По думите му Украйна няма обичаи на същинска държавност.

За Донбас

„ Тези, които потеглиха по пътя на насилието, кръвопролитията, беззаконието, не признаха и не признават друго решение на въпроса с Донбас с изключение на военното. В тази връзка смятам за належащо да се вземе дълготрайно решение за неотложно признание на независимостта и суверенитета на Донецката национална република и Луганската национална република. Моля Федералното заседание на Руската федерация да поддържа това решение и по-късно да ратифицира договорите за другарство и взаимопомощ с обособените републики “, прикани Путин.

„ Тези два документа ще бъдат готови и подписани в доста близко бъдеще. И от тези, които завзеха и държат властта в Киев, ние пожелаваме неотложно преустановяване на военните дейности “, сподели още президентът на Русия.

„ В противоположен случай цялата отговорност за вероятно продължение на клане ще тежи напълно на съвестта на ръководещия на територията на Украйна режим “, предизвести той.

За произхода на модерна Украйна

„ Съвременна Украйна е напълно основана от Русия, по-точно болшевишка, комунистическа Русия. Този развой стартира незабавно след революцията от 1917 година “, разяснява Путин.

„ В резултат на болшевишката политика породи Съветска Украйна, която и през днешния ден с съображение може да се назова „ Украйна на Владимир Илич Ленин “. Той е нейният създател и проектант. Това е изцяло доказано от архивни документи… И в този момент признателните потомци събориха монументи на Ленин в Украйна. Това назовават декомунизация. Искате ли декомунизация? Това ни устройства. Но е ненужно, както се споделя да стопираме на половина. Готови сме да покажем какво значи същинска декомунизация за Украйна “, добави той.

За участието на Украйна в НАТО и държавността

„ Ако Украйна се причисли към НАТО, това ще бъде директна опасност за сигурността на Русия “, напомни съветският президент.

„ Украйна в никакъв случай не е имала традиция на същинска държавност “, сподели още той в речта си.

За разпадането на Съюз на съветските социалистически републики

„ Русия пое отговорности да изплати целия руски дълг в подмяна на това, че новите самостоятелни страни се откажат от част от задграничните си активи. През 1994 година бяха реализирани такива съглашения с Украйна, само че те не бяха утвърдени от Украйна… “, изясни Путин. „ (Украйна) предпочиташе да работи по подобен метод, че в връзките с Русия да има всички права и преимущества, само че не пое никакви отговорности “, добави той.

„ От първите стъпки те започнаха да построяват своята държавност върху отричането на всичко, което ни сплотява. Опитаха се да изкривят съзнанието, историческата паметта на милиони хора, цели генерации, живеещи в Украйна. “

За обещанието за участие в НАТО за Украйна и Грузия през 2008 година

„ Много европейски съдружници на Съединените щати към този момент съвършено схващат рисковете от сходна вероятност, само че бяха принудени да се примирят с волята на своя остарял сътрудник. Американците просто ги използваха, с цел да проведат ясно изразена антируска политика. Редица страни членки на Алианса към момента са доста скептични по отношение на появяването на Украйна в НАТО. В същото време получаваме сигнали от някои европейски столици, казващи какво ви тормози, това няма да се случи безусловно на следващия ден “, изясни Путин.

„ Да, в действителност нашите американски сътрудници също приказват за това. Е, отговаряме, в случай че не на следващия ден, значи вдругиден. Какво трансформира това в вероятност? По принцип нищо. Освен това знаем позицията и думите на американското управление, че дейни военни деяние в Източна Украйна не изключват опцията тази страна да се причисли в НАТО, в случай че успее да извърши критериите на Северноатлантическия алианс и да победи корупцията. В същото време те се пробват да ни убедят, че НАТО е миролюбив и чисто защитителен съюз, като споделят, че няма закани за Русия. “

За заканите за Русия

„ Ясно разбираме, че при подобен сюжет равнището на военните закани за Русия ще се усили фрапантно неведнъж. Обръщам особено внимание на обстоятелството, че заплахата от неочакван удар против страната ни ще се усили неведнъж. Нека обясня, че документите за стратегическо обмисляне на Съединени американски щати съдържат опцията за така наречен предпазен удар по противников ракетни системи. А кой е главният зложелател на Съединени американски щати и НАТО? Това също го знаем. Русия е. “

„ В документите на НАТО нашата страна публично и непосредствено е оповестена за съществена опасност за сигурността на северноатлантическата сигурност. А Украйна ще послужи като трамплин за удара “, сподели Владимир Путин.

За глобите

„ Опитват да ни изнудят още веднъж. Заплашват ни със наказания, които, апропо, мисля, че по този начин или другояче ще вкарат с укрепването на суверенитета на Русия и повишаването на мощта на нашите въоръжени сили. И постоянно ще се откри или изфабрикува предлог за поредна санкционна офанзива. Независимо от обстановката в Украйна. има единствено една цел – да се задържи развиването на Русия. И те ще го създадат, както го направиха и преди… Просто тъй като съществуваме и в никакъв случай няма да компрометираме нашия суверенитет, национални ползи и нашите полезности “, предвижда съветският президент.

„ Искам да кажа ясно и непосредствено, че в сегашната обстановка, когато нашите оферти за равнопоставен разговор по фундаментални въпроси в действителност останаха без отговор от Съединени американски щати и НАТО, когато равнището на заканите за страната ни нараства доста, Русия има цялостното право да предприеме ответни ограничения за обезпечаване на личната си сигурност. Точно това ще създадем. “

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР