В смесените райони през последните 32 години ДПС припокрива етническата,

...
В смесените райони през последните 32 години ДПС припокрива етническата,
Коментари Харесай

Мустафа Емин: Ако се казваш Мустафа или Айше, не значи, че трябва да си за ДПС

" В смесените региони през последните 32 години Движение за права и свободи припокрива етническата, религиозната и политическата еднаквост. В изборната акция би трябвало да запалителен вярата на хората, че те имат в себе си силата и заряда за смяна на този модел ”. Това съобщи в предаването " Алтернативата ” на ТВ+ Мустафа Емин, втори в листата на " Демократична България ” в Кърджали и трети в листата в Благоевград.

Мустафа Емин, който е преподавател и експерт по модерна българска история от Софийския университет, си е сложил забрана да смесва политиката и религията. Той е член на Националния съвет на " Да, България ” и е уверен, че " Демократична България ” е доста по-добър поръчител от Движение за права и свободи за отбрана правата и свободите на хората от другите етноси. И акцентира, че когато има повече независимост в регионите със смесено население, по-малко хора гласоподават за Движение за права и свободи.

    " Искаме хора с разнообразни имена като Мустафа и Айше да бъдат показани в други партии. Не, моето име Мустафа не подхожда на Движение за права и свободи, както са се опитвали да ме убеждават ”, безапелационен е Емин.

Политикът употребява турцизма " заблуждавам ”, с цел да опише политиката на ГЕРБ в смесените региони.

    " Госпожа Цвета Караянчева (водач на листата на ГЕРБ в Кърджали) баламосва своите гласоподаватели с анти Движение за права и свободи изразителност. Г-н Бойко Борисов е навлязъл доста надълбоко в зависимости в годините си на ръководство. Конкуренцията сред ГЕРБ и Движение за права и свободи е единствено привидна ”, съобщи Мустафа Емин.

Според него в смесените региони изборната интензивност обичайно не е висока, тъй като хората не се солидаризират с Движение за права и свободи политиката на опълчване сред хората на етническа и религиозна основа.

    " Хората желаят групировка, която да предложи действителен обществено-политически модел, който не основани на имената, а на личните им качества. ”

Според политика от " Демократична България ” обаче този развой ще бъде сложен, тъй като в построяването на този модел в миналите 32 години след началото на измененията са взели участие доста партии. Родопите, по думите му, са били " джиросани на Движение за права и свободи ” и в този момент би трябвало да се вършат неимоверни старания, с цел да бъдат поправени грешките на предишното. " Сега би трябвало да се впрегне потенциалът на нацията, с цел да преодолеем този етнически политически модел ”, безапелационен е Мустафа Емин.

Той употребява метафора за дресировката на слон, с цел да опише по какъв начин се е появила дългогодишната взаимозависимост от Движение за права и свободи в смесените региони.

    " Слонът се дресира, като още като дребен му връзват за крайници верига, забита в земята с 30-сантиметров гвоздей и той след многократни опити не може да се освободи. Пораствайки, слонът към този момент не има вяра, че може да се освободи, и макар че към този момент е доста по-силен, се отхвърля да пробва още веднъж. В Кърджали и смесените региони е същото - хората имат потенциала, концепциите, само че не имат вяра, че могат да се освободят ”, споделя Емин.

И прибавя, че в многочислените си срещи с локалните хора се пробва да ги убеди да отхвърлят опеката на Движение за права и свободи.

Според политика от Демократична България връзките на България с Турция би трябвало да минават не през персоналните връзки на премиера, бил той Борисов или различен, а на равнище институции. А с цел да могат демократичните български обединявания да изградят съответна връзка с изселниците ни в Турция, е нужно да се промени методът. За задачата би трябвало постепенно, прониквайки капка по капка, да следваме националния си интерес, споделя Мустафа Емин.

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР