В случай че забележите мухъл в дома си, с него

...
В случай че забележите мухъл в дома си, с него
Коментари Харесай

Ако имате мухъл у дома, използвайте тези евтини и добре познати средства!

В случай че забележите плесен в дома си, с него може да се справите освен със скъпите профилирани препарати – само че и благодарение на някои много по-евтини и от дълго време познати в семейството средства!

Меден сулфат (син камък)

Освен в земеделието, синият камък може да ни помогне и в битката срещу мухъла в жилището. Но не забравяйте, че стените след обработка може да получат леко синкав колорит – нали по тази причина се назовава „ наследник камък “. Между другото, за любопитните – съществува и „ зелен камък “ (железен сулфат), само че към този момент това единствено като информация...

Преди да третирате стените, би трябвало да подготвите следния разтвор: 50 грама наследник камък се разреждат в 5 литра хладка вода. С по този начин получения разтвор обработете цялата повърхност на стената с валяк или четка. Изчаква се да изсъхне изцяло - и минете с валяка или четката още един път.

Синият камък унищожава спорите на плесен също по този начин ефикасно, както и профилираният дезинфекционен грунд.

Белина

С най-обикновената белина можете ефикасно да премахнете мухъла от вкъщи ви. Активното вещество в нея е натриевият хипохлорит. Той дейно унищожава както самия плесен, по този начин и неговите спори.

Но не забравяйте, че хлорът е отровен, по тази причина проветрете добре стаята, преди да третирате стените. Не забравяйте ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да ползвате гумени ръкавици и респиратор! Не, „ респиратор “ не е мъчително познатата ни здравна текстилна маска, въпреки от време на време и нея да назовават по този начин – а специфичен апарат, който е сходен на противогаз, има го в съответните магазини. Рискът при работата с хлорни съединения като белината е напълно действителен, по тази причина никога не започвайте работа с тях без защитни ограничения!

След това разтворете 500 мл белина в 5 литра вода и добре разбъркайте. С валяк или четка нанасяте разтвора по стените. Специално върху мухлясалите зони повторете това няколко пъти. След цялостно изсъхване се предлага цялата процедура да се повтори!

Строго е неразрешено смесването на артикули, които съдържат амоняк и хлор – тези две субстанции образуват мощно отровна примес!

Домашен сапун
Как да премахнем мухъла у дома без белина?
Мухълът може да бъде доста противен и твърдоглав съквартирант на дома ни. Той е и доста нездравословен за самото ви здраве и по тази причина би трябвало да го п...
Прочети повече
Това познато от епохи национално средство е уместно единствено в случаите, когато мухълът едва-едва е почнал да се появява. Не използвайте сапун, в който има алкални (производни на основите) съставки.

Настържете парче домакински сапун (около 150-200 грама, или повече, в случай че желаете по-концентриран разтвор) на едро ренде, изсипете стърготините в кофа с топла вода. Разбъркайте усърдно, сапунът би трябвало да се разтвори добре. С четка нанасяте сапунения разтвор по засегнатите сектори. Изчакайте до цялостно изсъхване! Повторете няколко пъти, с цел да отстраните изцяло мухъла.

Трапезен оцет и сода бикарбонат

Трапезният оцет - атрибут във всяка кухня, е слаба киселина, която може да унищожи спорите на мухъла. Той е нетоксичен, само че има относително остра миризма. Затова се предлага още веднъж да ползвате респиратор!

С оцет и сода можете дейно да премахнете мухъла от стените.
Как да се преборим с влагата и мухъла в дрешника
Окачването на освежителя за въздух не оказва помощ, всички познати способи се провалят и нямате визия по какъв начин дейно да се отървете от непр...
Прочети повече
Чрез бутилка със спрей щедро напръскайте с оцет засегнатата от плесен стена. Щедро поръсете съответните мухлясали сектори със сода за самун. След това напръскайте още веднъж с оцета. Не забравяйте за респиратора!

Оцетът и содата взаимодействат, поражда реакция, която унищожава повърхностния обиден пласт. С помощта на шпатула или шпатула го изстържете, почистете и изгладете с шкурка.

За да премахнете изцяло мухъла, целесъобразно е да правите тази процедура един месец, няколко пъти седмично (горе-долу през ден). Затова изчакайте със залепването на нови тапети, в случай че имате такова желание!

Освен това, трапезният оцет дейно унищожава миризмата на плесен в жилището. За да стане това, задоволително е да третирате засегнатите места с гъба или парцал, авансово напоени с оцет.

 

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР