В Словакия арестуваха заподозрян за убийството на разследващия журналист Ян

...
В Словакия арестуваха заподозрян за убийството на разследващия журналист Ян
Коментари Харесай

Арестуваха заподозрян за убийството в Словакия

В Словакия арестуваха обвинен за убийството на проверяващия публицист Ян Куциак, заяви организация „ Актуалити “, в която работеше мъжът. Той и неговата другарка бяха убити в дома им, а съгласно полицията претекст за покушението е активността на журналиста.

Словашките служби направиха обиски на няколко местоположения, като са конфискувани амуниции и огнестрелни оръжия. Един човек е задържан във връзки с убийството, което шокира страната.

Полицията е направила обиски в домовете на лица, от дълго време обвинени за разпространяване на опиати. Обиските са осъществени покрай градчето, където са убити журналистът и приятелката му. Конфискувани са и доста опиати.

Основната версия за убийството на журналиста е обвързвана с италианската мафия „ Ндрангета “. Куциак е подготвял материал за активността на незаконната формация в Словакия и връзките й с управляващите на страната.

Междувременно министър-председателят на Словакия Роберт Фицо отхвърли един от най-приближените му съветници да има връзка с мафията, заяви „ Индипендънт “. 27-годишният Куциак е писал за случаи на измами, в това число и за предприемачи, имащи връзки с ръководещата партия и други политици.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР