В следващия парламент трябва да има принципна, ценностно обоснована десница.

...
В следващия парламент трябва да има принципна, ценностно обоснована десница.
Коментари Харесай

Москов и Цветанов: В следващия парламент трябва да има принципна, ценностно обоснована десница

В идващия парламент би трябвало да има кардинална, ценностно обоснована десница. Начинът, по който сме формирали обединението е върху правила, а не поради мен или господин Цветанов. Това сподели ръководителят на КОД Петър Москов откакто дружно с ръководителя на Републиканци за България Цветан Цветанов и лица от управлението на двете партии внесоха документите в ЦИК за регистрация и присъединяване в идните
президентски и парламентарни избори на 14 ноември като Коалиция „ Национално обединяване на десницата ".
Москов съобщи, че обединението ще разгласи и кандидат-президентска двойка, която ще стане ясна до дни, а Цветанов добави, че тя ще бъде обявена посредством политическа декларация, в която ще залегнат и главните цели, които обединението си слага в изборите и рамката, към която ще се придържат. „ Надяваме се, че фактически дружно ще можем да реализираме това, което ще ни даде опция да имаме парламентарна представителност, да се борим за тази нормалност, която доста приказват, само че видяхме, че в 45-я и 46-я парламент това беше невероятно ", безапелационен е Цветанов.
„ Ние сме десницата. Убедени сме в правилата на дясното и това е нещото, което липсваше на българския парламент в последните му издания ", сподели Петър Москов и добави: „ Обединихме се, тъй като отвън потребността от смяна в същността на правосъдната система, същинската, действителна правдивост, борбата против олигархията, всичко това което назовават хората мафия по улицата е обвързвано с българско законодателство вид Магнитски, което за нас е лустрационното законодателство, на което ние безпределно доста държим ".

„ Искам да благодаря на Петър Москов и на КОД за това, което направихме през последните няколко дни. Това, което видяхме в 45-я и 46-я парламент е среда на отричане, опълчване, а проблемите пред страната са извънредно съществени. Ние желаеме да създадем, и това което сподели Петър - да запазим същинската действителна политическа координатна система - ляво, дясно и център. Размиването на тази политическа координатна система значи, че някой има някакви други подмолни ползи, или съсредоточаване на власт в една персона или в една институция. Искаме да възстановим парламентаризма. Това може да стане, когато има разговор и прагматизъм. Аз съм един от основателите и хората, които сме работили за това дясно, което имаше над 1 млн. и 600 хиляди поддръжка през 2009 година В момента желаеме да приказваме за действителна десница, политики и лустрационният закон за нас ще бъде основен в тези избори. Знаем, че тази страница би трябвало да бъде прочетена и затворена, тъй като това е ангажимент, който сме поели към нашите гласоподаватели.

В началото на Прехода трябваше да бъдат предадени досиетата на някогашната Държавна сигурност. 20 години това не беше допустимо. 2010 година, когато бях вътрешен министър и дружно с проф. Веселин Вучков поехме този политически ангажимент да върнем и предадем тези на 1 млн. осведомителни единици от архива на Държавна сигурност в Министерство на вътрешните работи считам, че това беше наложително. Да, фактически късно, само че по-добре късно в сравнение с в никакъв случай. Това, което направих преди 3 години и поддържах проф. Келбечева и откривателят и публицист Христо Христов да може в образователните проекти за учениците да учат един интервал на комунизма.

Точно по тази причина аз поддържам това, което беше заложено като основа на нашите диалози, които водихме с КОД това, да бъде направено и някой да поеме политически ангажимент по тази причина. Ние можем да го създадем и
сме в положение да го осъществяваме ", съобщи Цветан Цветанов. „ Никога не е късно за правдивост и за връщане към верните учредения, по които протича икономическият, политическият и общественият живот на една страна ", безапелационен бе доктор Петър Москов в отговор на въпрос не е ли късно за лустрационен закон.

„ Както и да се назовава основният прокурор, казусът с генезата на хора като Пеевски или Прокопиев не може да бъде решен от това. Защото генезата е обратно, в бащите и дядовците от Държавна сигурност. Там почива методът, по който се натрупва капиталът, методът, по който тези хора и обвързваните с тях лица ръководят политическата система в България, без значение от това единият или другия е „ по-черен " сега ". Лустрационно законодателство, вид „ Магнитски ", взема решение отстраняването на такива хора и на тези зависимости от предишното, които са трансформирали политическата си власт в икономическа мощност. Това, по думите на Москов, ще даде опция да дишаме умерено и да вървим напред почтено, честно и като европейски жители.

„ Начинът, по който действа правосъдната система е значим и ние имаме съответните си оферти в тази връзка, само че решението постоянно е политическо. След като американската страна е измислила личната си политическа имунна система през такова законодателство като „ Магнитски ", за хора, които корумпират правосъдни и политически системи, то България, като доста по-малка и нежна, би трябвало да има същото
защитно оръжие. И това не е просто обърнато към предишното, към старите лица и техните наследници, а и към действителността ", сподели още Москов.

Ясно, честно, поредно. Така ще работи Националното обединяване на десницата, безапелационен бе доктор Петър Москов.

„ Нищо друго, нищо прикрито, нищо, което да нямаме опция да отговорим почтено, с намерено лице ", съобщи той и разяснява, че високата цена на тока е политически въпрос. „ Това е победилата борба на левицата с стопанската система ".

Д-р Москов сподели още, че: „ Разказът за отвратителния Преход, който изкара хората отвън България или ги вкара в меланхолия и отвод от политическия живот, е обвързван с отхвърли ни да скъсаме с предишното. Защото това са
кардинални и значими неща, свързани с метода, по който ще формулираме бъдещето си ".
Москов бе безапелационен, че за Националното обединяване на десницата е значимо кардиналното политическо опълчване дясно против ляво. „ Ние изхождаме от тези правила, въз основата на които сме създали личната си коалиция - ясно позициониране по линията ляво-дясно.
Ясно отношение към предишното, през интензивно лустрационно законодателство. Всяка една политическа партия, която одобри това, може да бъде съдружник на Националното обединяване на десницата ", съобщи Петър Москов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР