В следващия парламент ние ще бъдем политическа сила, която ще

...
В следващия парламент ние ще бъдем политическа сила, която ще
Коментари Харесай

Христо Иванов да е министър-председател, иска ген. Атанас Атанасов

В идващия парламент ние ще бъдем политическа мощ, която ще получи мандат за сформиране на държавно управление. Ще покажем по какъв начин се води разговор, по какъв начин се сформира държавно управление и по какъв начин се предлага на всички сътрудници да го поддържат. Това съобщи в " Денят стартира с Георги Любенов " съпредседателят на " Демократична България " ген. Атанас Атанасов.

Според него, в този парламент " ИТН " са имали опция за сформиране на държавно управление, само че " останах с усещане, че не желаят ", до момента в който Българска социалистическа партия са посочили, че не могат да сформират държавно управление.

Тридесет години бяха нужни след рухването на Тодор Живков, с цел да могат демократичните сили да заемат позиции, в този момент желаете три месеца след рухването на охранителя на Тодор Живков всичко да се промени! Обществото се бори за смяна и Народното събрание е еманация на тази битка. Не знам за какво толкоз тежки думи за Народното събрание, ами той е накълцан. Изисква се време разговорът да стане по-настъпателен, за жалост минаваме през този стадий от време, счита ген. Атанасов.

Според него, Христо Иванов е човек, който има качества да бъде номиниран като предложение за идващ министър-председател на България.

" 30 години на практика в Народното събрание постоянно имаше една огромна партия. Сега минаваме в ново положение - в което няма огромна, а междинни партии. Социологията ясно демонстрира тази наклонност ", това съобщи от своя страна другият съпредседател на " Демократична България " Христо Иванов.

Това значи напълно друго политическо държание и това е същинското излизане от тази ера на свъхцентрализация, която раждаше корупцията. Затова аз мисля, че колкото и да наподобяват тези месеци безредни, в действителност под този безпорядък се крие един доста положителен тренд, който значи, че ние като общество и политици би трябвало да се научим да водим разговор, да се научим да следваме ясни цели, да ги постановяваме да ги договаряме като такива и " Демократична България " демонстрира това.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР