В следващите няколко седмици британското правителство ще предаде на фондация,

...
В следващите няколко седмици британското правителство ще предаде на фондация,
Коментари Харесай

Лондон прехвърля до седмици за благотворителност в Украйна 2,4 млрд паунда от сделката на Абрамович - Свят

В идващите няколко седмици английското държавно управление ще съобщи на фондация, работеща в интерес на Украйна 2,3 милиарда паунда, получени осъществената от съветския олигарх Роман Абрамович продажба на лондонския футболен клуб „ Челси “, заяви „ Дейли Телеграф “.

Преди това обаче кабинетът в Лондон би трябвало да получи утвърждението на Европейски Съюз. През предходната година сред държавното управление и Абрамович беше основана фондация, ръководена и основана от някогашния основен изпълнителен шеф на УНИЦЕФ Майк Пенроуз.

Както оповестява The Telegraph, дарението ще бъде едно от най-големите благотворителни дарения за жертвите на войната в историята и може да бъде финализирано до няколко седмици.

Абрамович се отхвърли от контрола над Челси след 19 години, през които го управляваше, единствено седмици, откакто Владимир Путин заповяда на съветската войска да нахлуе в Украйна и стартира редовно заличаване на страната.

Активите на олигарха бяха замразени от държавното управление на Обединеното кралство, дружно с тези на редица други съветски олигарси, поддържащи тесни връзки с съветския деспот.

От 8 месеца парите се намират в специфична сметка, а английските управляващи допълват последните формалности, преди да тръгнат към осъществяване на желанията си. Фондацията, която още няма обществено оповестено име, е пред приемане на позволение от Комисията по образуване за образуване на благотворителни акции, само че английското държавно управление би трябвало да получи и разрешението на Европейски Съюз, защото съюзът е наложил наказания на Абрамович.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР