В следващите дни се очаква да бъде подписан договорът за

...
В следващите дни се очаква да бъде подписан договорът за
Коментари Харесай

До дни подписваме договор за два нови военни кораба

В идващите дни се чака да бъде подписан договорът за двата нови военни кораба. На закрито съвещание държавното управление е одобрило договорката за един милиард лв. с немската компания "Люрсен ".

Договорът за новите кораби се чака на фона на проектите заплащането да става на вноски. Част от плануваната сума от 171 милиона лв. може да бъде платена до края на годината, сподели заместник-министърът на защитата Анатолий Величков пред БНР: „ Министерството на защитата ще може да разплати предплатено тази година от тези 171, планувани, най-вероятно 21 предплатено “.

Величков добави, че в бюджета за следващата година са планувани 150 милиона лв. за новите кораби, а сумата до милиард ще бъде изплащана за пет години.

Заместник-министърът не разяснява неофициалната информация, че са планувани да бъдат платени по-високи първични вноски, с цел да започва планът.

1,625 милиард лв. са парите за следващата година за Министерството на защитата. С плануваните от бюджета средства за корабите, планът за Сухопътните войски, инфраструктурата за новите изтребители сумата става към 2 милиарда и 99 милиона лв..

Министерството изиска обаче близо 30 милиона лв. повече в бюджета си за следващата година.

Тези пари са нужни за разноски за към този момент пенсионирани военни, военните съдилища и прокуратура, както и за непрекъснатото посланичество в НАТО и следващата година се чака в бюджета да има 10-процентно нарастване на заплатите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР