В следващите дни предстои осезаемо затопляне. Студът, който нахлуваше от

...
В следващите дни предстои осезаемо затопляне. Студът, който нахлуваше от
Коментари Харесай

Осезаемо затопляне настъпва следващите дни

В идващите дни следва осезаемо стопляне. Студът, който нахлуваше от североизток, ще отстъпи пред топли средиземноморски въздушни маси, с които температурите ще догонят нормалните пролетни равнища.

Посрещаме съботния ден с минимална облачност в източната половина на страната и с разкъсващи се облаци на запад. Именно там в часовете следобяд и вечерта към планините ще има слаби превалявания. Ще е съвсем безшумно, с дневни температури от 17 до 22-23 градуса.

В неделя температурите едва ще се намалят в регионите с превалявания. Вятърът ще е южен с по-силни пориви по планините. Облаците над страната ще са повече и условия за превалявания в хода на денонощието, с изключение на в Западна, ще има и в някои региони на Централна България, предаде . 

В началото на идната седмица страната ни ще попадне в периферията на средиземноморски циклон. Облачността ще е динамична – в понеделник и вторник по-често забележителна, а от средата до края на седмицата – най-вече гръмотевична с местни краткотрайно интензивни превалявания следобяд и вечерта. Повишава се рискът от градушки.

През целия интервал температурите ще останат пролетни със стойности към и над 20 градуса, в избрани региони към и малко над 25 градуса. София е измежду обичайно хладните елементи на страната. Температурата в столицата ще се колебае към 20 градуса.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР