Рафаел Надал се сбогува емоционално с турнира от сериите Мастърс

...
Рафаел Надал се сбогува емоционално с турнира от сериите Мастърс
Коментари Харесай

Грасиас, Рафа! Сълзи на корта и на трибуните - Надал се сбогува с публиката в родината

Рафаел Надал се сбогува прочувствено с шампионата от сериите Мастърс в Мадрид, а и публиката в родината си, откакто отпадна на осминафинал в последното присъединяване там.

Чехът Иржи Лехечка имаше нелеката орис да влезе в ролята на " екзекутор " на фантазията на великия Рафа за още един успех на Mutua Madrid Open 1000, като го отстрани със 7:5, 6:4.

Това бе вечер, в която видяхме Надал на корта пред испански почитатели в професионален мач за финален път.

Той напълно ясно разгласи, че го чакат четири значими тествания, преди да се откаже от професионалния тенис.

Иде Мастърс в Рим, където ще опита да реализира това, което не съумя в Мадрид - четвъртфинал №100 от шампионати в категория 1000. После е " Ролан Гарос ", неговата конкуренция - там е Крал с 14 трофеи.

След това Олимпиадата в Париж, отново на кортовете, на които няма еднакъв. И най-после " Лейвър Къп ", където към този момент е дал дума, че ще играе.

Има възможност да го забележим и на " Уимбълдън ", просто за едно последно довиждане с публиката в Лондон.
 Снимка: Getty Images
" Благодаря ви, необикновено е и на тези фотоси наподобявам различен човек, толкоз от дълго време са правени - пошегува се Рафа с микрофона от корта, до момента в който над трибуните се спускаше хореография с пет големи банера. На тях имаше снимки от петте му триумфа на шампионата. - Всяко нещо си има край.

Събрах сили и играх в Барселона преди дни, в този момент и тук. Нямах право да не опитам поради вас.

В последните 21 години вие ми подарихте нещо велико - вашата поддръжка. Щастливец съм, че играх толкоз пъти пред вас, а и завоювах трофеи. Благодаря за всичко.

Надявам се, че съм ви основал позитивни страсти, тъй като спортът е точно това. Той генерира страсти. Тези, които вие ми дадохте, сигурно няма да не помни. "
 Снимка: Getty Images
Майката на Рафа Ана Мария Парера, сестра му Мария Исабел, както и брачната половинка му Мария Франсиска бяха в ложите. И те плакаха, както евентуално не остана изсъхнало око и из трибуните.

В края Надал изстреля от микрофона: " Всичко това беше смешка, следващата година отново ще играя тук! ", с което разсмя хилядите си плачещи сънародници. Разбира се, не е смешка.

Това беше последният мач на Рафа пред испанските почитатели.

Завесата последователно пада - и ще се случва още няколко седмици, за една велика кариера.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР