В скорошно интервю за подкаста Impact Theory Баладжи Сринивасан, бивш

...
В скорошно интервю за подкаста Impact Theory Баладжи Сринивасан, бивш
Коментари Харесай

Apple, Microsoft or Google могат да помогнат на САЩ да изземат криптовалути

В скорошно изявление за подкаста " Impact Theory " Баладжи Сринивасан, някогашен основен софтуерен шеф на Coinbase, изрази угриженост по отношение на евентуалното изменничество на американския народ от страна на водещи софтуерни компании.

Сринивасан предизвести , че в случай че страните от Г-7 решат да разрешат конфискация на цифрови активи, софтуерни колоси като Apple, Microsoft и Гугъл може да си сътрудничат с управляващите за улеснение на сходни дейности.

Според Сринивасан, който е прочут с поддръжката си към Биткойн (BTC), в бъдеще страните може да прибягнат до конфискация на цифрови активи като средство за възобновяване от стопански разтърсвания. Той допусна, че софтуерните колоси биха могли елементарно да правят сканиране на нашите устройства, с цел да откриват и дават частни ключове на управляващите при поискване.

Сринивасан изясни още, че последствията от тази опция са обилни за страните от Г-7 и за света като цяло. Ако конфискуването на цифрови активи стане действителност, това може да докара до основаването на цифрови валути на централните банки (CBDC) и строго следени страни.

От друга страна, в случай че конфискацията на активи се окаже невъзможна, това би могло да сътвори друг исторически път, при който общностите имат достъп до цифрово злато или криптовалути, което им разрешава да финансират посредством краудфъндинг и да основават свои лични стартъп общества и това, което Сринивасан назовава “ “.

Той посочи съответно Apple, Гугъл и Microsoft като евентуални опасности заради контрола им върху операционните системи. Основната му угриженост се състои във обстоятелството, че Apple може да доставя софтуерни актуализации, Гугъл може да има достъп до Гугъл Drive, а Microsoft ръководи Windows.

Теоретично, в случай че бъдат принудени от държавното управление, тези компании биха могли да сканират твърдите дискове на потребителите за частни ключове, като по този метод получат достъп до техните цифрови активи.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР