В ситуацията на политическа пауза и липса на информация за

...
В ситуацията на политическа пауза и липса на информация за
Коментари Харесай

Йотова за коалицията: Политическа култура - нулева

В обстановката на политическа пауза и липса на информация за това какво се случва сред двете огромни обединения, от президентската институция припомниха, че са спазили тъкмо буквата на конституцията и оттук насетне всичко е в ръцете на Народното събрание. 

Вицепрезидентът Илияна Йотова не се ангажира с позиция избори 2 в 1 или обособен парламентарен избор, в случай че се провалят всички опити за сформиране на държавно управление в границите на 49-ото Народно заседание.

Президентството също е в обстановка на изчакване,

до момента в който не стане ясна ориста на първия изследователски мандат. Едва след гласоподаване в Народното събрание и евентуално отхвърляне на проектокабинета „ Габриел ”, самодейността ще се върне на „ Дондуков ” 2 и ще се пристъпи към връчването на втората директория.

От Букурещ Йотова разяснява и цялостната липса на информация в деня, в който изтече и последният ултиматум на ГЕРБ.

„ Денят се отличава с безмълвие и тишина.

Предстои да забележим какво са замислили. Учудвам се от липсата на политическа просвета и от двете страни. Те са си казвали и доста други неща, дано да ви напомня за записа. От страна на президентската институция ние изпълнихме своите конституционни пълномощия. Президентът направи консултациите, издаде указа за сформиране на кабинет, оттук насетне всичко е в техните ръце и в Народното събрание ”, разяснява Йотова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР