В системата очевидно погрешно се раздува директорията системната директория Емил

...
В системата очевидно погрешно се раздува директорията системната директория Емил
Коментари Харесай

На Android 14 му липсва логика при изчисляването на използваното пространство в смартфоните

В системата явно неправилно се раздува директорията " систематичната " папка

Емил Василев преди 4 минути 6 Сподели

Най-четени

ТелефониСветослав Димитров - 13:15 | 08.09.2023

Ето коя функционалност разрежда смарт телефона 5 пъти по-бързо, съгласно специалистите

АвтомобилиДаниел Десподов - 9:41 | 08.09.2023

Нов пробив: в Германия сътвориха ултракомпактен електродвигател без непрекъснати магнити съвършен за електрическите автомобили (видео)

IT НовиниДаниел Десподов - 10:23 | 11.09.2023

Тази област се развива доста бързо – компанията Mahle създаде „ идеалният “ електродвигател (видео)

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Въпреки че вграденото пространство за предпазване в актуалните смарт телефони е повишено доста, софтуерът към момента има податливост да прави странни или напряко погрешни калкулации за наличното пространство. Този проблем визира и идната версия на Android, както и множеството модифицирани версии на операционната система от трети страни.

Старите и актуалните версии на Android са наранени от особена неточност в метода, по който операционната система пресмята потреблението на пространството за предпазване. Android експертът Мишаал Рахман, който откри казуса по-рано тази година, означи, че даже в идната версия Android 14 методът, по който Android пресмята пространството за предпазване, заемано от „ систематичните “ файлове на операционната система остава изцяло неправилен.

Начинът, по който операционната система на Гугъл пресмята „ систематичните “ файлове, е изцяло абсурден. Когато в интегрираната памет на смарт телефона се прибавят нови файлове, Android ги категоризира като част от „ систематичната “ директория, в случай че не могат да бъдат сложени в други категории като изображения, видеоклипове, документи и така нататък На по-прост език Рахман уточни, че Android пресмята съставния елемент „ система “ като просто изважда паметта, приписана на всичко останало от общото пространство за предпазване, което се употребява сега.

Дори основаните от потребителя файлове, които се намират в директорията /data/media и които е малко евентуално да са систематични файлове се класифицират от Android като част от „ системата “. Рахман показва грешката, като извърши шел команда за генериране на файл с размер 3 GB, изпълнен със инцидентни данни. След основаването на файла категорията „ Система “ се усили с 3 GB, както може да видите на фотографията по-долу.

Освен, че погрешно регистрира наличното пространство, грешката въздейства и на метода, по който приложението за изследване на файлове пресмята мястото за предпазване, евентуално тъй като употребява същата неправилна логичност като операционната система. Версиите на Android от трети страни също са наранени от грешката с едно удивително изключение: One UI 6 на Samsung, съгласно Рахман дава прецизен доклад за това по какъв начин файловете изразходват място на мобилното устройство.

Освен това, както изяснява Рахман, Android има и различен проблем с отчитането на пространството за предпазване. Гугъл употребява единицата „ гибибайт “ за пресмятане на пространството за предпазване, която се равнява на 1024 3 байта. За разлика от тях производителите на автентично съоръжение популяризират потенциала за предпазване в „ гигабайти “, които се равняват на 1000 3 байта, откакто Международната електротехническа комисия (IEC) публично одобри новите стандарти за префикс през 1998 година.

„ Гигабайти “ е вярната формулировка за показване на пространството, което фактически е налично в устройството за предпазване, само че тя може да подведе потребителите по отношение на пространството, което производителят на техния смарт телефон популяризира. Рахман уточни, че този проблем продължава да съществува в Android 14, което евентуално може да накара потребителите да правят ненужни процедури за възобновяване на фабричните настройки в опит да възстановят в допълнение пространство, което в действителност в никакъв случай не е съществувало.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР