В сила влязоха мерките, ограничаващи достъпа до Щатите на гражданите

...
В сила влязоха мерките, ограничаващи достъпа до Щатите на гражданите
Коментари Харесай

Достъп ограничен! Указът на Тръмп влезе в сила

В мощ влязоха ограниченията, ограничаващи достъпа до Щатите на жителите на шест страни с най-вече мюсюлманско население, оповестиха американските медии.

Според условията искащите да получат визи мюсюлмани би трябвало или да имат „ близки “ родственици в Щатите, или да имат бизнес връзки с американците.

Правилата важат за жителите на шест страни с преобладаващо мюсюлманско население – Сирия, Судан, Сомалия, Либия, Иран и Йемен. Строгите условия ще обиден и бежанците.

По-рано през този месец Върховният съд анулира отчасти решението, което блокира възбраната на Доналд Тръмп по отношение на пътуванията на мюсюлмани. Очаква се окончателното решение на съда да бъде взето през месец октомври.

Администрацията на американския президент отбрани указа с аргумента, че по този метод ще попречи на терористи да влязат на американска земя и да извършат атентат.

Доналд Тръмп беше упрекнат в дискриминация и ислямофобия. По време на президентската си акция през предходната година републиканецът съобщи, че би трябвало да бъде въведена система, която да ограничи рисковете от тероризъм. Той изиска и мюсюлманите да бъдат регистрирани в специфична база данни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР