В сичко това е доста притеснително. В последните години в

...
В сичко това е доста притеснително. В последните години в
Коментари Харесай

Вицепремиер Пеканов: Това е доста притеснително

В сичко това е много притеснително. В последните години в Западна Европа не съм чувал сходни страшни неща да се споделят и да се изнасят като терзания. Проверките би трябвало да се извършат по оптимално бърз метод и да разберем дали в действителност това се е случило. Според мен сходни властови подходи в днешно време са много неприемливи, съобщи служебният вицепремиер по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов в ефира на „ ” по отношение на информацията за подслушване на политици.

Той показа, че няма информация дали също е подслушван, само че се надява да не е. Пеканов добави, че в последната година интензивно следи процеса по правенето на Плана за възобновяване. Пеканов е на мнение, че първоначално той не е основан оптимално.

"Имаме доста планове, които са свързани в една композиция. Смятам, че липсва макромислене. Проблемът е, че не можем да стартираме изначало, защото желаеме в кратковременен проект да получим част от тези средства. Търсим баланс сред това да спасим Плана и да го създадем по-добър, с цел да изчерпаме капацитета на тези спомагателни средства, а не просто да сме ги усвоили. От друга страна желаеме това да се случи в доста къс период. Именно отсам доста динамично вървят срещи в последните дни. Говоря си със обществените сътрудници, повеждам неофициални полемики със службите на Европейска комисия. Проблемът е, че от тях към момента има рецензии към Плана ", описа Пеканов.

По неговите думи измежду проблемите, които от Еврокомисията показват, е неналичието на упоритост. Сферата на енергетиката и обществената сфера не са задоволително мощно включени в Плана, специалистите работят в тази посока. Желанието на служебния кабинет е да съумеят да предадат Плана в точния момент.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР