В Швеция решиха, че насилието над жени от силния пол

...
В Швеция решиха, че насилието над жени от силния пол
Коментари Харесай

В Швеция откриха нова форма на мъжко насилие над жените

В Швеция взеха решение, че насилието над дами от мощния пол може да бъде освен физическо и психическо, само че и икономическо.  В този случай става дума за обстановки, при които една жена по една или друга причина не може да работи и сама да подсигури потребностите си. 

Не е всекидневно да се мисли за икономическа взаимозависимост или, назад, самостоятелност, когато всичко е наред в двойката. Но щом се стигне до бракоразвод , може да се окаже, че една жена е изцяло неподготвена за независим живот . По време на брака до момента в който мъжът работи и гради кариера, брачната половинка постоянно прекарва цялото си време в домакинска работа и развъждане на децата. 

Така след развода същата жена може да се окаже в беднотия , в случай че няма нито специалност, нито някакъв трудов стаж.

Шведското радио цитира следните данни: всяка година към 300 мъже в страната са осъдени за разнообразни типове психическо и физическо принуждение .  Икономическото принуждение постоянно остава ненаказано, тъй като самите дами не постоянно му обръщат внимание.

Ан-Софи Хенриксън, експерт от университета в Умео, дава образец: мъжът може да упрекне жена, че не е платила сметките си в точния момент и да я упрекна в немарливост.

За да не бъде в обстановка на финансова взаимозависимост от мъж, значимо е дамата да има специалност и добра работа , даже в случай че брачният партньор й упорства, че тя може да си остане у дома и да не работи, а той да поеме всички разноски върху плещите си.

 Работата ще даде опция за основаване на финансова възглавница при положение на непредвидени условия и не е наложително да е бракоразвод.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР