В Щатите вече са регистрирани десетина инцидента след урагана ИънСамо

...
В Щатите вече са регистрирани десетина инцидента след урагана ИънСамо
Коментари Харесай

Нов проблем за електромобилите - палят се сами след дъжд

В Щатите към този момент са регистрирани десетина случая след урагана Иън

Само няколко седмици откакто ураганът Иън мина през Флорида, локалните притежатели на електрически коли са изправени пред непредвиден проблем. Колите им почнали да се самозапалват по време на придвижване, като единствено за няколко дни са регистрирани повече от 10 такива случая, осведоми.

There’s a ton of EVs disabled from Ian. As those batteries corrode, fires start. That’s a new challenge that our firefighters haven’t faced before. At least on this kind of scale.
— Jimmy Patronis (@JimmyPatronis)
Експерти към този момент схванаха какъв тъкмо е казусът - след проливните дъждове в акумулаторните отделения на електрическите автомобили е попаднало огромно количество влага, което е предизвикало разяждане по батериите. Колкото повече се окисляват те, толкоз по-голяма е вероятността от пожар, който в някои случаи е предшестван от детонация.

Проблемът е, че Флорида е вторият по величина пазар за електрически коли в цяла Америка. В този щат са регистрирани към 95 000 коли с нулеви нездравословни излъчвания, като към момента не е известно какъв брой от тях са били наранени от урагана.

В края на лятото специалисти от френската застрахователна компания АХА направиха изследване и откриха, че електрическите коли са доста по-опасни за пасажерите при сблъсък от колите с типичен мотори с вътрешно горене. Освен това отстраняването на следствията от повредите за електрическите коли се оказа доста по-скъпо.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР