В щата Невада вчера, 11 юли, трябваше да изпълнят първата

...
В щата Невада вчера, 11 юли, трябваше да изпълнят първата
Коментари Харесай

Спорно смъртно наказание бави присъда в САЩ

В щата Невада през вчерашния ден, 11 юли, трябваше да изпълнят първата си смъртна присъда от 12 години насам.

Екзекуцията обаче се отсрочи поради медикамента, който бяха решили да употребяват като седатив за наказания за две убийства Скот Реймънд Дозиър - добре познатия обезболяващ и упоителен аналгетик фентанил.

Известен като " дрогата, която умъртви Принс ", фентанилът стана известен опиат в последните години в Съединени американски щати и Европа. Предписва се при мощна болежка, тъй като притъпява рецепторите и страстите, и провокира приток на ендофрин.

Дозиър трябваше да бъде инжектиран с огромна доза фентанил, който да потисне работата на дихателната му система, като преди този момент му е бита инжекция със седатива мидазолам, а по-късно - с препарат, парализиращ мускулите.

 Снимка 367911

До момента тази композиция не е употребена в никакъв случай при осъществяване на смъртни санкции в Съединени американски щати. Производителите на мидазолам Alvogen подадоха тъжба, че препаратът им е добит нелегално от пандиза в Невада и се употребява не по предопределение.

" Мидазоламът не е разрешен за сходна приложимост " се споделя в документа, в който се твърди още, че производителят има терзания, че пандизчията би бил подложен на жестока гибел. От пандиза се оправдаха, че нямат налично количество диазепам и са решили да го заменят с препарата на Alvogen.

Междувременно 47-годишният Дозиър, който е наказан за две убийства по изключително нечовечен метод, съобщи, че няма самообладание да почине и е отчаян от бавенето на осъществяването на смъртната присъда.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР