В широки граници останаха днес минималните температури - от минус

...
В широки граници останаха днес минималните температури - от минус
Коментари Харесай

Очакват ни повече слънчеви часове през уикенда

В необятни граници останаха през днешния ден минималните температури - от минус 2 градуса в Добрич до 5 градуса в Сливен и Сандански. Днес ще бъде облачно, с оптимални температури сред 1° и 6°, в София - към 3°. Валежите на всички места последователно ще стопират, най-късно в югоизточните региони, където с понижението на температурите дъждът ще се примесва със сняг. Ще духа слаб, в източните региони - сдържан вятър от север-северозапад.

СЪБОТА

През нощта в множеството региони ще бъде съвсем безшумно, на изток ще духа до сдържан вятър от север. Минималните температури ще са сред минус 3° и 0°, в София - към минус 3°. В Дунавската низина и по Черноморието има условия за ниска облачност или мъгла, които на доста места там ще се задържат и денем. Възможно е и да преръми.

Над останалите региони облачността ще е променлива, по-често забележителна. Ще духа слаб, в Източна България - сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще са сред 0° и 7°, в София - към 5°. Облачно, мъгливо и тук-там с ръмежи ще е по Черноморието. Ще духа сдържан северозападен вятър, а вълнението на морето ще бъде 3 - 4 бала. В планините облачността ще е променлива. Ще духа сдържан вятър от изток-югоизток.

Максималните температури едва ще се покачат и в курортите ще са от минус 1 на Алеко, до 6 в Банско. В Боровец и Пампорово - към 2.

НЕДЕЛЯ

В неделя ще има повече слънчеви часове, а оптималните температури ще са сред 2° и 7°.

ПОНЕДЕЛНИК

През идващите дни ще се затопли. В понеделник облачността ще е променлива, само че вятърът за малко ще се усили. Във вторник и сряда в доста региони ще стихне. В сряда от запад ще стартира нарастване на облачността, а през нощта против четвъртък в крайните западни региони ще завали.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР