В шестмесечен срок от влизане в сила на този закон,

...
В шестмесечен срок от влизане в сила на този закон,
Коментари Харесай

Депутатите окончателно отмениха „златните паспорти“

В шестмесечен период от влизане в действие на този закон, Държавната организация „ Национална сигурност “ прави инспекция за съществуване на учредения за анулация на натурализацията по всички преписки по добито българско поданство по реда на анулирания член.

Българска социалистическа партия приветства поправките, като депутатът от групата на социалистите Крум Зарков съобщи, че това ще смъкна България от листата с страни под изключително наблюдаване поради капиталовото поданство от страна на Брюксел. Той акцентира, че на Народно събрание е лишило няколко години да стигне дотук, както и че решението е признато от всички парламентарни групи.

Одобрено бе предложение на Движение за права и свободи ДАНС да проверява всички случаи на към този момент добити паспорти за нарушавания, което би трябвало да се случи през идната половин година. Според Хамид Хамид остава въпросът с пребиваването „ на съображение вложения “:

„ Затова и през идващите месеци ще внасяме съответните оферти да решим и този проблем “.

Петър Петров от „ Възраждане “ посочи, че подадените заявки са над 100 и са направени по предходния ред, когато приемането на българско поданство посредством инвестиция е касаела вложението в държавни скъпи бумаги. „ Не чух какво постанова вземането на решение за прекратяването на всички тези неприключили производства. Не чух никакви претекстове от страна на работната група, която желае да промени това “, сподели още Петров.

За момента „ златните визи “ за краткотрайно престояване остават.

Предложението на Министерския съвет практиката българското поданство против вложения да бъде прекъсната бе поради Европейската комисия. От Брюксел считат, че всяко лице, което има поданство на страна членка, е по едно и също време жител и на съюза и има всички права и привилегии, които произтичат от него. По-специално правото на свободно придвижване.

Кипър, Малта и България са трите страни от Европейски Съюз, в които приемането на златен паспорт в подмяна на вложения към момента е допустимо.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР