В схемата с “Автомагистрали” ЕАД няма никаква прозрачност, заобикаля се

...
В схемата с “Автомагистрали” ЕАД няма никаква прозрачност, заобикаля се
Коментари Харесай

Христо Иванов: С “Автомагистрали” 5 млрд. лв. от джобовете ни отиват към приятелите на Борисов и на Пеевски

В схемата с “Автомагистрали” ЕАД няма никаква бистрота, заобикаля се закона и тя е една черна дупка за корупция, съобщи съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов и укори зам. районния министър Николай Нанков, че с днешните си изявления единствено се е опитал да замаже историята.

“В годишния отчет на Държавния департамент на Съединени американски щати написа, че в България има ендемична корупция, изключително в инфраструктурата. Г-н Нанков, да не мислите, че това се отнася за други ръководства или за нещо друго? Става дума тъкмо за този вид схеми. Веднага градинското джудже на Бойко Борисов от задната седалка на джипката изпълзя да маже”, съобщи Иванов и продължи, “Между другото, удивително присъединяване, веселя се като един почитател на шоуто “Улицата”, че виждаме някои от най-хубавите мостри на комедийния род, правилно, изпълнен от господин Нанков, който сподели следната забележителна фраза, че от задната седалка на джипа на Бойко Борисов светът наподобява по друг метод. Г-н Нанков, да ви кажа по какъв начин наподобява света през решетките на Софийския затвор, тогава да видите какво се споделя прояснение, тъй като натам отива цялата работа.”

Христо Иванов още веднъж посочи, че в схемата с държавното сдружение се заобикалят конкуренцията и прозрачността и “едни 5 милиарда лева от нашите джобове елегантно, по герберски се канализират към приятелите на Бойко и на Пеевски”.

“За да можем да спрем тази спекулация, с цел да можем да подсигуряваме, че инфраструктура в България ще се построява транспарантно, в конкуренция, без да задушава бизнеса, с цел да можем да затворим този корупционен канал, с цел да можем да реформираме Комисия за защита на конкуренцията, да я почистим от гербаджийските калинки, с цел да можем да почистим прокуратурата от каскета Гешев, който си затваря очите за шкафчетата… с цел да може всичко това да се случи, би трябвало да подкрепите “Демократична България”, прикани той.

Съпредседателят на “Демократична България” прикани хората да се включат в подписките, които групировката събра за явяване на парламентарните избори в разнообразни точки на страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР