В сезона на грипните инфекции всеки от нас иска да

...
В сезона на грипните инфекции всеки от нас иска да
Коментари Харесай

Три напитки, срещу които грипът е безсилен

В сезона на грипните инфекции всеки от нас желае да укрепи имунната си система. Екстрактите от някои лечебни билки и плодове могат да предотвратят навлизането на вируси в долните дихателни пътища, безапелационни са учени от Университета по молекулярна вирусология в Улм, Германия.

Респираторните вируси поразяват назофаринкса и орофаринкса. Там са най-благоприятните условия за тяхното развиване. Попадайки в тази част на дихателната система, те стартират интензивно да се развъждат и предаването им на други хора е извънредно елементарно.

Но точно на този стадий вирусът може да бъде отслабен и затова да се предотврати по-нататъшното му разпространяване.
Как могат да ни бъдат потребни етеричните масла при простуда или грип?
През есенния и зимен интервал сме по-податливи на вирусни болести. Много е значимо да навременното консултиране с здравно лице, за д...

Установено е, че сокът от арония, сокът от нар и зеленият чай понижават интензивността на грипния вирус. Това допуска, че изплакването на устата с някои от тези течности може да понижи вирусния товар, като по този метод понижава вероятността от предаване на вируса от човек на човек.

Грипните вируси са изключително чувствителни към зелен чай и сок от нар. А при потреблението на сок от арония се дезактивират изцяло.

Но въпреки всичко не забравяйте, че при съществуването на висока температура, която не спада в продължение на пет дни, би трябвало да се консултирате с доктор, в противоположен случай ненавременното лекуване може да докара до необратими последствия. 

Важно: Статията е с осведомителен темперамент и предоставената в нея информация не може да замести консултацията с доктор!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР