В северозападната сирийска провинция Идлиб на границата с Турция, намираща

...
В северозападната сирийска провинция Идлиб на границата с Турция, намираща
Коментари Харесай

Хиляди терористи в Идлиб подготвят настъпление срещу руската база в Хмеймим

В северозападната сирийска провинция Идлиб на границата с Турция, намираща се напълно под контрола на разнообразни екстремистки групировки, от няколко дни те внезапно се засилили и почнали да атакуват следени от Дамаск територии, обстрелвани са селищата Икко, Бариша и Нахшеба. От тази провинция все по-често са пускани безпилотни летателни апарати. Това оповестяват блогери в обществени мрежи от най-различни посоки.

Става ясно, че терористите от „ Джебхат ан-Нусра” няколко пъти се пробвали благодарение на „ смъртници” да се промъкнат в северната част на централната провинция Хомс, само че армията съумяла да отбие всички набези.

В непостоянен интервал от време сирийските управляващи се договорили с въоръжени групировки за извеждането на към 7 хиляди мирни поданици от селищата Фуа и Кафрайя, които повече от 3 години живели в обграждане и дали към 2 хиляди жертви. В подмяна сирийското държавно управление освободило от пандизите 1500 хванати джихадисти. От тях 600 души обаче отказали да отпътуват в Идлиб, като предпочели да сложат оръжие и да останат на територия, намираща се под контрола на армията. „ Нусрите” обаче поискали „ дезертьорите” да им бъдат предадени.

Проправителствени уеб сайтове оповестяват, че терористите в Идлиб приготвят огромно нахлуване против провинция Латакия, където се намират двете съветски бази на Върховен касационен съд и ВМФ в Латакия и Тартус.

Предполага се, че в настъплението ще вземат участие най-малко 4000 терористи от най-непримиримите формирования. За задачата се чака нова провокация с потребление на химическо оръжие, като има известия, че в град Джиср еш-Шугур към този момент са доставени бутилки с хлор.

Редакция БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР