В северното и източното крило на Централна баня в столицата

...
В северното и източното крило на Централна баня в столицата
Коментари Харесай

Централната баня ще има модерен СПА център

В северното и източното крило на Централна баня в столицата да бъде основан съвременен СПА център с богато многообразие от термални услуги и да се развива под формата на публично-частно партньорство. Това е заложено във визията на трите определени екипи “Софийски терми”, " Kengo Kuma & Associates Inc и Ямазаки + Иванова Архитектс " и „ Историческа баня”, които в петък показаха визията си за банята.

Ключови акценти в разработките са по-добрата социализация интеграция на археологическото завещание и минералната вода в зоната към Централната баня.

От класирането досега излиза наяве, че все още най-вече точки, (93.80 точки) е събрал “Софийски терми”, следва „ Kengo Kuma & Associates Inc и Ямазаки + Иванова Архитектс” (82.60 точки) и " Историческа баня " - със 70 точки.

" Представените през днешния ден концепции не са просто забавни хрумвания или архитектурни планове. Това са оферти, които са премислени и основани от необятен кръг експерти от разнообразни сфери, работили дружно, с цел да предложат цялостни решения за бъдещето на постройката. Затова концепциите съдържат, както оферти за оптималното потребление на вътрешните и външни пространства, по този начин и хрумвания за оползотворяването на минералната вода, метод за общуване с Музея на София и изключително значимо - бизнес проект и модел за ръководство. Тоест общината получава три сложни оферти, създадени извънредно задълбочено от разнообразни професионални гледни точки, които работят в доста сходна посока ", разяснява шефът на Софияплан Любо Георгиев.

Отворената покана за създаване на идея за развиване на северното и източно крило на Централна баня започва на 15 май 2020 година, с цел да потърси аргументирани решения за сполучливото потребление на постройката. Документи подадоха четири български и задгранични обединявания, като всяко от тях предложи екип и способ на работа, обобщение на идея, бизнес проект и модел за развиването на двете крила на банята.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР