В Северно море, на 27 км от холандския остров Амеланд,

...
В Северно море, на 27 км от холандския остров Амеланд,
Коментари Харесай

Кораб с хиляди коли на борда изгоря край бреговете на Нидерландия ВИДЕО

В Северно море, на 27 км от холандския остров Амеланд, се възпламени автовозът Fremantle Highway. Един човек е умрял при пожара, а няколко други са настанени в болница с пострадвания и отравяне с изпарения.  
 Магистрала Fremantle, пожар на транспортен съд, пожар на транспортен съд Екипът не съумя да изгаси пожара сам Снимка: kustwacht.nl
Под флага на Панама плава Fremantle Highway с дължина 199 м и водоизместимост 18 500 тона. В трюмовете си превозвали 2857 нови коли от немския Бременхафен до Египет.
 Магистрала Fremantle, пожар на транспортен съд, пожар на транспортен съд Спасителите изтеглиха 23-ма членове на екипажа от кораба Снимка: kustwacht.nl
25 автомобила на борда са електрически и точно запалването на един от електрическите коли е предизвикало пожара, съобщава Ройтерс. Първоначално екипът се опита самичък да потуши пожара на кораба, само че не съумял и се наложило да изпрати сигнал за помощ.

Пристигналите на мястото на злополуката спасители изтеглиха 23-ма членове на екипажа с хеликоптери и лодки. Те възнамерявали да кацнат на кораба с противопожарна бригада от хеликоптер, само че огънят бързо се популяризирал из целия транспортен съд и се считал за рисков.

Nog steeds flinke rookpluimen bij de boven.
— ᑎIᑕO (@NicoGuud)

Опитите за потушаване на огъня на кораба към този момент са несполучливи - съумяха единствено да го изтеглят надалеч от натоварените морски пътища. Възможно е Fremantle Highway да потъне, тъй като вредите по кораба са съществени.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР