В северната част на Украйна се предприемат мерки за миниране

...
В северната част на Украйна се предприемат мерки за миниране
Коментари Харесай

Украйна се готви за нахлуване откъм Беларус, укрепва границата и минира опасните зони -

В северната част на Украйна се подхващат ограничения за миниране на рисковите зони по границата с Беларус и за нсталиране на инженерни загради, заяви УНИАН.

На фона на засилената военна интензивност в Беларус и продължаващата дейна фаза на войната с Русия Украйна продължава да се приготвя за нови прояви на въоръжена експанзия. Така в Киев започно военно образование за всички искащи цивилни. На първо място през образование минават чиновниците на общинските предприятия на Киев и звена на градската администрация.

Според кмета Виталий Кличко образованието се организира за повишение равнището на отбрана на столицата на Украйна, оповестява пресслужбата на столичната администрация.

„ На първо място се образоват чиновници на комунални предприятия и чиновници на районни държавни администрации на столицата. Осигуряват им се базови знания, по-специално при даването на незабавна първа помощ. В сегашните условия това е извънредно належащо. Защото осемдесет % от убитите във военните дейности са хора, които губят доста кръв. И е значимо да знаете по какъв начин да спасите живота на ранен човек в изискванията на война. Постоянно се организират и занятия за разнообразни звена на градската администрация “, съобщи Виталий Кличко.

Междувременно телеграм каналът „ Беларуский гаюн “ заяви, че В Беларус е видяно придвижване на колона от коли " КАМАЗ " на съветските въоръжени сили със знаци " V " по автомагистрала М5 от Минск в посока Бобруйск. В колоната има към 10 автомобила, измежду които: свързочни машини въз основата на КамАЗ, някои от тях теглят генератори, а на една е закрепено знамето на Съюз на съветските социалистически републики. Автомобилите са с камуфлажен цвят, опознавателният знак „ V " на вратата. Един от камионите е излязъл в канавката.

„ Беларуский гаюн “ е записал минимум два от регистрационните номера на камионите - OX 7843-43 и 3604 АН-43, номерата са от системата на Въоръжените сили на Руската федерация, а крайното число 43 значи, че принадлежат към Южния боен окръг на съветската войска.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР