В северната част на Африка, в Мароко, е регистрирано силно

...
В северната част на Африка, в Мароко, е регистрирано силно
Коментари Харесай

Над 600 са вече загиналите в земетресението в Мароко

В северната част на Африка, в Мароко, е записано мощно земетресение във Високите Атласки планини с магнитуд 6,8 по скалата на Рихтер, като вредите се простират до историческия град Маракеш. В резултат на труса са разрушени огромен брой здания, а броят на жертвите наброява няколкостотин, съобщи Al-Arabiya.

Министерството на вътрешните работи на Мароко заяви на 9 септември, че минимум 600 души са починали в провинциите наоколо до земетресението. 153 души са настанени в лечебни заведения за лекуване. 

Геоложката работа на Съединени американски щати заяви, че земетресението е станало късно вечерта на 8 септември на относително дребна дълбочина от 18,5 км в планинския район Игил. В същото време Германският проучвателен център за земни науки (GFZ) съобщи, че то се е случило на дълбочина 27 км и в началото оцени магнитуда на 7 по скалата на Рихтер, съобщи Пловдив 24 и Българска телеграфна агенция.



Маракеш (70 км от Игил) е бил най-близо до епицентъра на земетресението. Там, в региона на остарелия град, който е част от международното културно завещание на ЮНЕСКО, са се срутили някои здания.

Отбелязва се, че вследствие на земетресението са потърпевши здания и исторически монументи в други огромни градове.

Местните служби оповестяват, че множеството от жертвите на земетресението са в труднодостъпни планински региони.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР