В Северна Македония започна делото срещу нападателите на Християн Пендиков.

...
В Северна Македония започна делото срещу нападателите на Християн Пендиков.
Коментари Харесай

Журналист: Властите в РСМ подхранват антибългарската пропаганда

В Северна Македония стартира делото против нападателите на Християн Пендиков. Той беше пребит на 19 януари от двама души. Според прокуратурата претекст за действието е българската етническа принадлежност на Пендиков. Местни медии и политици обаче настояват, че това е престъпно закононарушение.

" Трагедията с Пендиков ще бъде употребена против нас. Трябва да сме наясно, че антибългарската агитация в РСМ в никакъв случай не е серпантина и постоянно, когато е можело да бъде ескалирана, македонските управляващи са го употребявали. Съществуването на самата Македония като страна постоянно е било построено на отричането на всичко българско ", съобщи основният редактор на БГНЕС Георги Пашкулев.

Според него вероятностите не наподобяват положителни, защото самите управляващи в РСМ подхранват антибългарското държание.

" Това е държавно спонсорирана политика. Ако тази политика спре, тези хора няма от какво да живеят. Това значи да плюят на личната си родова история. Единственият късмет за смяна е тази страна ускорено да тръгне към Европейски Съюз ", безапелационен бе Пашкулев пред Bulgaria ON AIR.

Журналистът е на мнение, че нашите ползи са относително предпазени, защото РСМ може да продължи към Европа единствено в случай че промени Конституцията си.

" Македонците би трябвало да са наясно, че без тази смяна ще вървят обратно и ще бъдат небогати и корумпирани. България би трябвало да работи по линия на европейските институции. Победа на нашата дипломация е, че успяхме да го вкараме като условие на Европейска комисия към РСМ ", изясни Пашкулев и добави, че при случаи като този с Пендиков би трябвало наложително да сигнализираме нашите европейски сътрудници.

По думите му е необходимо у нас да се образува постоянно държавно управление, защото е доста значимо и от геополитическа позиция. Трябва да използваме обстоятелството, че сега Черно море е във фокуса на внимание на НАТО, Вашингтон и Брюксел, обърна внимание гостът.

" През последната година македонците даже си разрешиха снизходително държание. Когато сме наясно със себе си и да не отстъпваме от позициите си - завършек на романтиката в РСМ ", сподели още Пашкулев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР