В Северна Македония виждаме ескалираща тенденция на проблеми и атаки

...
В Северна Македония виждаме ескалираща тенденция на проблеми и атаки
Коментари Харесай

Николай Милков: Атаките срещу български институции в Северна Македония ескалират

В Северна Македония виждаме ескалираща наклонност на проблеми и офанзиви против български институции. Това съобщи служебният министър на външните работи Николай Милков на конференция на „ Дондуков “ 2.

Министърът и вицепрезидентът Илияна Йотова показаха програмата, с която ще бъде маркирана годишнината от участието на България в Международната организация на франкофонията.

„ Задминаха се обстановките, при които бяха атакувани български клубове и организации там, а в този момент към този момент и българската страна става обект, от през вчерашния ден, на сходни офанзиви “, изясни Милков, представен от Българска телеграфна агенция.

По думите му след приемането на „ френското предложение “ от страна на Северна Македония напреженията се реалокираха сред политическите партии там и политическата класа в Република Северна Македония.

„ Те не могат да следват дневния ред, който беше избран с френското предложение “, сподели още посланик номер 1.

Преди ден стана ясно, че Комисията за приложимост на имената на персони в РСМ е взела негативно мнение и е изразила отрицателно мнение за приложимост на името Иван Михайлов от страна на сдружението „ Иван Михайлов “ в Битоля. Становището ще бъде изпратено до Министерството на правораздаването, което ще би трябвало да вземе решение.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР