В сериозно засегнатите от Covid-19 области към дистанционно обучение на

...
В сериозно засегнатите от Covid-19 области към дистанционно обучение на
Коментари Харесай

Превключване към дистанционно обучение при 15-20% отсъстващи ученици

В съществено засегнатите от Covid-19 области към отдалечено образование на паралелки и цели учебни заведения ще се минава при отсъствието на над 20% от учениците в един клас или 15% от учениците в учебното заведение. Това планува проект, създаден от Министерството на образованието и здравните управляващи за това какви ограничения ще подхващат учебните заведения в страната съгласно равнището на разпространяване на ковид по места и в обособените образователни заведения. Образователният министър Красимир Вълчев съобщи в четвъртък, че задачата е да се обезпечи оптимално присъствено образование. В момента 99.5% от просветителната система действа присъствено.

" 172 деца и възпитаници и 165 учитили са с позитивни проби за ковид. Това значи от началото на годината приблизително на ден сред 5 и 6 инфектирани учители и възпитаници, което за учениците е 6-7 пъти под междинните стойности за страната. Потвърждава се тезата, че учениците по-рядко се разболяват и развиват признаци. За учителите е малко над междинния %. Но това е обикновено за една професионална група, която е в всекидневно многочасово взаимоотношение с доста хора в работна среда ", разяснява Вълчев, който взе участие в седмичния брифинг националния действен щаб, на който беше показан създадения проект.

" Няма подозрение, че правото на здраве и живот е главно. Не можем да пренебрегнем вируса, който малко или доста е гибелен. Но не можем да си позволим и да затворим учебните заведения. Не може да се реализира ефетктивно педагогическо взаимоотношение в електронна среда. Децата не могат да се социализират, възпитателната функционалност не може да се упражни толкоз пълноценно и дейно ", уточни той.

Изготвеният проект планува прекосяването към отдалечена форма на образование да става съгласно равнището на разпространяване на болестта в обитаемото място, както и съгласно това какъв брой наранено е обещано учебно заведение .

Областите в страната са разграничени на четири зони съгласно заболеваемостта: алена (над 120 души на 100 000), оранжева ( сред 60 и 119 инфектирани на 100 000), жълта (между 20 и 59 инфектирани на 100 000) и зелена (под 20 на 100 000).
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР