В село Шарково продължава дезинфекцията на стопанските постройки след умъртвяването

...
В село Шарково продължава дезинфекцията на стопанските постройки след умъртвяването
Коментари Харесай

Продължава дезинфекцията на стопанските постройки в Шарково

В село Шарково продължава дезинфекцията на стопанските постройки след умъртвяването на инфектираните с чума овце и кози. В региона към момента е засилено полицейското наличие.

На съвещание на локалния спешен щаб на следващия ден ще бъде разисквано по какъв начин ще се постъпи със стадото на Ана и Тодор в Болярово, които шести ден отхвърлят да позволен ветеринари да вземат втори проби от животните им.
В Пловдивска област продължава дезинфекцирането на основните пътища и паркингите като част от превантивните ограничения против разпространяването на чумата по дребните преживни животни и недопускане на проникването на африканската чума по свинете.
След следващото съвещание на регионалната епизоотична комисия стана ясно, че е почнала и разяснителна акция измежду фермерите и частните стопани, а полицейски патрули наблюдават за незаконна търговия и превозване на животни. Ловните дружинки в региона също са инструктирани и подготвени за взимане на проби от дивите животни при отстрел.
От през днешния ден е позволен и груповият лов за понижаване популацията на диви прасета. Поставена е и осведомителна табела на летище Пловдив където за идващите пасажери се вкарва възбрана за импорт на месни хранителни артикули.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР