В село Лозен отбелязаха църковния празник Малка Богородица с молебен

...
В село Лозен отбелязаха църковния празник Малка Богородица с молебен
Коментари Харесай

Евгения Алексиева: ГЕРБ винаги е подкрепяла изграждането и съхранението на религиозните храмове


В село Лозен означиха църковния празник Малка Богородица с молебен и курбан за здраве

Политическа партия ГЕРБ постоянно е подкрепяла построяването и съхранението на религиозните храмове, тъй като те остават за поколенията напред и способстват за духовното израстване на популацията. Това съобщи претендентът за депутат на ГЕРБ-СДС от 24 МИР София Евгения Алексиева в село Лозен, където с молебен и курбан за здраве локалните поданици означиха един от най-големите празници на Православната черква, а точно Рождество на Пресвета Богородица, по-известен в националната традиция като Малка Богородица.

На събитието участваха още претендентите за народни представители от 23 МИР София – Александър Ненков и проф. Асен Балтов, ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев и кметът на село Лозен Георги Младенов.

„ От основаването си насам, без значение дали е била на власт или в съпротива, Политическа партия ГЕРБ отпред с водача Бойко Борисов постоянно е подкрепяла по всевъзможен метод построяването и съхранението на религиозните храмове, тъй като те остават за поколенията напред и способстват за духовното израстване на популацията. Църквата сплотява хората, обществото, фамилията. Тя ни прави по-смирени, одухотворени и положителни. Вярата в Бога постоянно е била най-голямата полезност, движеща човечеството през вековете. Това е силата, която ни разрешава да преодолеем всички житейски провокации. Именно посредством вярата човек стига до спасението, хармонията и щастието “, безапелационна е Евгения Алексиева.

Тя напомни по какъв начин при започване на годината църквите и манастирите в България бяха на ръба на оцеляването заради невъзможността да си заплащат рекордно високите сметки за ток по отношение на енергийната рецесия.

„ Тогава те бяха безусловно изоставени на произвола на ориста от страната. Единствено парламентарната група на ГЕРБ-СДС, по концепция на ръководителя на Политическа партия ГЕРБ Бойко Борисов, предложи всички молитвени домове, без значение от вероизповеданието, да преминат от свободния към контролирания пазар на сила, с цел да не заплащат цени като за бизнес клиенти. Управляващото болшинство обаче отхвърли концепцията “, уточни кандидат-депутатът от 24 МИР София.

Евгения Алексиева означи още, че вярата постоянно е била на особена респект в Политическа партия ГЕРБ. Неслучайно Бойко Борисов и представителите на партията в цялата страна откриват всяка една предизборна акция с молебен за здраве и триумф.

Празникът Малка Богородица събра пред параклиса Света Богородица в селото десетки миряни. Молебенът за здраве беше отслужен от отец Георги.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР