В седмицата от 9 до 13 май Община Стара Загора

...
В седмицата от 9 до 13 май Община Стара Загора
Коментари Харесай

Община Стара Загора организира събития под мотото „Да задържим младите хора на Стара Загора“

В седмицата от 9 до 13 май Община Стара Загора ще провежда серия от събития в поддръжка на локалния ИТ бизнес и под мотото „ Да задържим младежите на Стара Загора “.

Предвиждат се визити на компании от бранша в няколко учебни заведения в Стара Загора и в Тракийския университет, където на място ще показват своята активност и ще могат да се срещнат с младите гении на града, които от своя страна ще могат да схванат за опциите, които фирмите оферират за работа или стажуване ", това сподели по време на нарочна конференция началникът на отдел " Инвестиции " Росица Райкова, оповестяват от Общината на града.

На 12 май от 17:30 часа в Лапидариума ще бъде извършена самодейността " Бизнес то Бизнес " . То ще даде опция за среща сред разнообразни бизнеси. Срещи ще бъдат инициирани и в други градове като Казанлък, Гълъбово, Чирпан и Раднево. Предвижда се и организирането на бизнес конгрес с присъединяване на огромен кръг от компании в града, както и провеждането на трудова борса.

Събитията ще продължат и на 16 май , когато за втора поредна година ще се организира семинарът " ИТ и ТИ " . Той е предопределен за преподаватели по предметите с софтуерна устременост и възпитаници от старозагорските учебни заведения, както и за родителите на възпитаници от 6 и 7 клас.

Община Стара Загора интензивно работи за привличането на от ден на ден компании от ИТ бранша, тъй че да трансформира града в привлекателен център за млади гении и хора, които желаят да се върнат назад в родния си град и да се развиват в него. Нарасналият интерес от бранша към Града на липите обуслови и потребността и от създаване на подобаваща среда за този бранш, който главно се нуждае от подобаващи и новаторски работни пространства.

В града ще бъде намерено първото споделено работно пространство - коуъркинг . To ще даде както комфортно офис пространство, по този начин и нови благоприятни условия за забавни срещи и събития. Това ще затвърди Стара Загора като извънредно динамичен и бързоразвиващ се град.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР