В седмичната програма на Народното събрание влизат проекторешение за предоставяне

...
В седмичната програма на Народното събрание влизат проекторешение за предоставяне
Коментари Харесай

Военната помощ за Украйна влиза в седмичната програма на Парламента

В седмичната стратегия на Народното събрание влизат проекторешение за даване на военна помощ за Украйна и връщането на хартиената бюлетина като опция да се гласоподава на избори, съобщи БНР. Депутатите плануват и чуване на министъра на енергетиката Росен Христов.

На днешното пленарно съвещание депутатите ще прегледат измененията в парламентарния устав, част от които плануват, че решенията в пленарната зала ще се взимат при омекотен режим, като нужният брой гласове за приемане на законопроект ще се дефинира от броя на народните представители, регистрирани при последната инспекция на кворума.

Предвидено е и чуване на здравния министър Асен Меджидиев по искане на " Възраждане ".

Очаква се в четвъртък депутатите да прегледат проекторешенията на " Демократична България " и ГЕРБ за даване на военна помощ на Украйна и да изслушат служебния министър на енергетиката Росен Христов за доставките на газ в България от края на април до момента.

В петък ще бъдат прегледани на първо четене промени в Изборния кодекс. Предложението на Българска социалистическа партия е гласоподавателят да има опция да взема решение по какъв начин да гласоподава – машинно или с хартиена бюлетина, а от " Демократична България " оферират в ЦИК да бъде основано особено звено за ръководство на машинното и електронното гласоподаване.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР