В създаването на приятни планове отново наш верен съюзник е

...
В създаването на приятни планове отново наш верен съюзник е
Коментари Харесай

Най-добрите плажове в Европа за 2022 г.

В основаването на приятни проекти още веднъж наш правилен съдружник е Lonely Planet . Съветникът по пътувания с над 50-годишна история и този път идва с най-точните препоръки, както и с топ 20 на най-хубавите плажове в Европа, които да посетим през 2022 година А ние към този момент се размечтахме и стегнагхме куфарите, тъй като си набелязахме неповторими дестинации.
 Lonely Planet, острови Кук, Норвегия, Мавриций и топ 10 на дестинациите, които да посетим през 2022 година
Топ 10 на дестинациите, които да посетим през 2022 година

Вече се размечтахме

Европа е мястото, което предлага обилие от доста и разнообразни плажове. От дивите и ветровии крайбрежия на атлантическото крайбрежие, през оградените с планини арктически заливи, където китовете подвигат опашки, до огрените от слънцето, сгушени заливчета на Италия и Гърция, от Lonely Planet ни показват най-хубавото от европейското крайбрежие с тези топ 20 плажове.
20. Spiaggia dei Conigli, Сицилия 19. Myrtos Beach, Кефалония 18. Keem Bay, Ирландия 17. Dueodde, Дания 16. Zlatni Rat, Хърватия 15. Lara Beach, Кипър 14. Sveti Stefan, Черна гора 13. Praia as Catedrais, Испания 12. Rauðasandur, Iceland 11. Île de Porquerolles, Франция  Снимка 581227

10. Platja de Coll Baix, Майорка 9. Navagio Beach, Закинтос 8. Cala Macarella, Менорка 7. Praia da Arrifana, Потугалия 6. Barafundle Bay, Уелс
5. Platja Illetes, Испания
 Снимка 581231

Със своята дълга линия от бял пясък и полупрозрачни лазурни води, Platja Illetes на Форментера се вписва идеално в визиите ни за парадайса на необут крайник. Плажът образува западната част на тънкия полуостров Трукадор и навръх брега са двата illetes (островчета), Pouet и Rodona, които дават името на плажа.
 Слънчев бряг, Златни пясъци, Иракли, Силистар, Балчик - най-хубавите български плажове съгласно Euronews за 2022 година
Най-хубавите български плажове съгласно Euronews за 2022 година

За всеки усет има подобаващ

4. Plage de Palombaggia, Корсика
 Снимка 581230

В югоизточната част на Корсика, Plage de Palombaggia омагьосва с дългата си плажна линия от ярък, мек като пудра пясък, който се спуска в лазурно сини води, чисти като стъкло. Заобиколен от гористи хълмове, които гъмжат от цикади на залез слънце, и с аспект към Ил Сербикале, това е плажът на най-смелите ни средиземноморски фантазии. Задължително е да си носим шнорхел и артикули за пикник.

3. West Beach, Шотландия
 Снимка 581228

Извън дивия Северен Атлантик, Хебридските острови скриват някои от най-отдалечените плажове в Европа. Избирането на един е мъчно, само че West Beach на дребния остров Бернери е възвишен. През дюни и огънати от вятъра треви стигаме до тази възхитителна повърхност от бял пясък, плъзгащ се към тюркоазеното море.

2. Cala Goloritze, Сардиния

Източното крайбрежие на Сардиния, Голфо ди Орозей, се отличава с крайбрежна хубост, само че малко плажове ни карат да ахнем, както го прави Cala Goloritzè, чиито снежнобели камъчета отстъпват място на море от най-чисто аквамариново синьо, а варовиковите скали се издигат трагично над залива.
 Снимка 581226

Погледнат от 143-метровия Монте Кароди - мястото, където соколите държат дребните си надалеч от очите на хората - Cala Goloritzè наподобява е фантазията на всеки геолог, блестяща със странни и прелестни скални формирания. Под водата има естествени извори, което я прави искрящо чиста. Плажът е естествен монумент и от 1993 година е под закрилата на ЮНЕСКО.
 Jibei Island Beach, Pink Sand Beach, Turquoise Bay и кои са най- екзотичните плажове в света
Кои са най-екзотичните плажове в света

Размечтахме се

1. Haukland Beach, Норвегия

Издигащ се от Норвежко море като гръбнак на змей, остров Лофотен край северозападното крайбрежие на Норвегия е арктическата фантазия - без значение дали се вижда във безконечната светлина на среднощното слънце или под танцуващото северно зарево в зимните снегове.
 Снимка 581225

Плажът Haukland е като че ли от друга планета, с остри гранитни върхове, издигащи се над светлите пясъци и сапфирено море. Водата е хладна (никога не доближава повече от 15°C), само че въпреки всичко е едно неповторимо място, което си коства да посетим.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР