В съвременното общество, където хазартната индустрия набира все по-голяма сила,

...
В съвременното общество, където хазартната индустрия набира все по-голяма сила,
Коментари Харесай

Обществената инициатива за защита на децата от хазарта: Петиция за строги мерки и законодателни промени

В актуалното общество, където хазартната промишленост набира все по-голяма мощ, изключително в онлайн пространството, се ускорява нуждата от ефикасни ограничения за отбрана на най-уязвимите групи, измежду които са децата и младежите. Нарастващият брой на хазартни реклами , изключително по време на значими спортни събития, както и лесния достъп до онлайн залагания, основават условия за разпространяването на хазартната взаимозависимост измежду младото потомство .

Петицията е значим знак за публичната угриженост и нуждата от незабавни дейности . Организирана от Национална мрежа за децата и Асоциация Родители, тя упорства за въвеждането на строги законодателни ограничения , целящи намаляването на хазартните опасности за децата и младежите .

Основни точки на петицията :

Пълна възбрана на всякаква реклама на хазарт – това включва непоколебим надзор и ограничения против онлайн рекламите и спонсорствата от хазартни компании, изключително по време на спортни мероприятия.
Стандарти и позволения за
хазартни обекти – въвеждане на ясни правила за местата, където се практикува хазарт, за ограничение на достъпа за младежи.
Възрастова граница от 21 години за присъединяване в
хазарт – самодейността предлага увеличение на минималната възраст за залагания, с цел да се предпазят възпитаници и младежи.
Предупредителни известия за взаимозависимост – всяка реклама или предложение на
хазартни артикули би трябвало наложително да включва предизвестия за рисковете от взаимозависимост.
По-строги санкции за замесване на малолетни в
хазарт – промени в Наказателния кодекс, ориентирани към утежняване на глобите за тези, които експлоатират младежи в хазартни действия.

Хазартът освен слага финансовия стабилитет на обособените лица и техните фамилии под риск, само че и провокира съществени психически и обществени проблеми . Хазартната взаимозависимост е приета като болестно положение, което изисква съответно внимание и поддръжка за възобновяване. Най-важното обаче е да се подхващат ограничения за предварителна защита , изключително измежду младежите, които са изключително податливи на рекламни послания и могат елементарно да развият взаимозависимост.

Споделянето и подписването на петицията е метод за проявление на социална поддръжка. Всеки глас е значим за постигане до виновните институции и за обезпечаване на нужните промени в законодателството . Защитата на децата и младежите от хазартната взаимозависимост е отговорност на цялото общество и единствено посредством обединени старания можем да осигурим безвредно бъдеще за идващите генерации .


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР