Тежки израелски подкрепления се струпват на южната граница на Газа

...
Тежки израелски подкрепления се струпват на южната граница на Газа
Коментари Харесай

Израелски танкове обсаждат Газа, докато преговорите за мир достигат 11-ия час в отброяването до катастрофа

Тежки израелски подкрепления се струпват на южната граница на Газа преди наземна офанзива против Рафа, която може да бъде след часове, написа Крис Хюз на границата с Рафах.

Танковете Merkava, затворени булдозери и други бронирани транспортни средства се насочват към препоръчаната от Израел точка за влизане в южната част на Газа. Смята се, че два батальона от елитни израелски парашутисти се приготвят за нахлуването, последвани от огромен брой постоянни сили.

Daily Mirror стана очевидец на голямото струпване на войски, защото израелският министър председател Бенямин Нетаняху настоя за офанзивата ще продължи – макар предизвестията, това може да докара до цивилна кървава баня от Обединеното кралство, Съединени американски щати, Организация на обединените нации и страните от Близкия изток. Преди седмици, когато се появиха проектите на Нетаняху, водачът на лейбъристите Кийр Стармър настоя, че Рафах, където повече от милион души са в капан, „ не може да се трансформира в нов спектакъл на войната “.

Външният министър Дейвид Камерън, който се срещна с...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР