В съвременната модна индустрия моделите могат да работят малко по-дълго,

...
В съвременната модна индустрия моделите могат да работят малко по-дълго,
Коментари Харесай

Сега е на 91 г., но вижте как е изглеждала на младини най-красивата моделка в света

В актуалната фешън промишленост моделите могат да работят малко по-дълго, в сравнение с в предишното. 30 години е границата за стилния свят. Уви, това е горчивата истина на подиума. 

Има една дама, която обаче разрушава всички стандарти още през 70-те години. 

Това е Кармен Дел`Орефис. Тя е 91-годишен модел, за който времето като че ли е спряло.

Бъдещата огромна звезда е родена в Ню Йорк пез 1931 година. Баща й е професионален цигулар. Въпреки интелигентната си специалност обаче, той изоставя брачната половинка си и невръстната си дъщеричка и отпътува надалеч. Майката на Кармен я отглежда напълно сама. 

През 30-те години в Америка не е елементарно да се живее. Това е времето на огромната меланхолия. Парите и работата са били недостиг, а фамилията на Кармен живеело на границата на бедността. 

По-късно манекенката сама споделя по какъв начин тя и майка й занесли шевната машина в заложната къща, с цел да платят дълга за апартамент,а в който живеели. Тя споделя по какъв начин са просили пари, с цел да платят тока си, а по-късно е прекарала няколко седмици в пансион.

Въпреки компликациите Кармен учи в балетно учебно заведение и мечтае за огромната сцена от дребна. Майка й не подкрепяла ентусиазма на дъщеря си и не пестяла остри мнения към нея. " Наричаше ръцете ми лапи, а самата мен, грозно дълго патенце ", признава тя.

Кармен в действителност била по-висока от всичките си връстници и се отличавала с голяма хубост и аристократично лъчение. Тя в никакъв случай в действителност не е била грозното патенце.

Когато Кармен Дел`Орефис е на 14 години, помощник фотограф от списание Vogue предлага на момичето да взе участие във фотосесия. Мъжът я видял на улицата и незабавно схванал, че в нея има капацитет. 

Снимките не били с огромно качество, само че Кармен не се отказала. Нейният кръстник персонално изпратил фотоси до основния редактор на лъскавото списание, така че той да ги прегледа още веднъж. Тогава Кармен се изправя за повторно пред обектива на фотоапарата. 

На 16 години тя за първи път се появява на корицата на сп. Vogue.  Тя към момента е измежду най-младите модели, красили корицата на това издание. Самата Кармен обаче изобщо не харесва тези си фотоси и даже с години плачела, до момента в който ги гледала. 

Кармен Дел`Орефис има идеална фигура по стандартите на Vogue. Постоянното недохранване и балетното учебно заведение оставили своя отпечатък върху нея. Кармен през целия си живот е била слаба, а фигурата й в никакъв случай не се е променяла фрапантно.

От 1945 година до 1963 година Кармен работи непрестанно. Тя дефилира по стилния подиум, върви в командировки и краси корицата на десетки фешън списания.

Въпреки търсенето от страна на работодателите, Кармен разгласи края на кариерата си, когато бе на 32-годишна възраст. Тя искаше да си тръгне, когато е на върха и да обърне повече внимание на брачна половинка си. Имаше предпочитание да се отдаде на развъждането на щерка си.

През 70-те години обаче тя попада на фешън ревю с Норман Паркинсън и тази среща трансформира света й.

Кармен наподобява необикновено за възрастта си и няма никаква действителна причина да се откаже от обичаната си специалност. По това време третият брак на моделката се разпада и щерка и става изцяло самостоятелна. 

Кармен в никакъв случай не е била вкобчена в младостта си и не е крила сивата си коса. Когато тя стартира да побелява, Кармен я акцентира с платинени нюанси и направи прическата собствен признак. Тогава стартира и нов стадий от кариерата й. 

През 40-годишната си кариера Кармен Дел`Орефис работи за Dior, Vogue, Rolex и е лице на козметиката Lancester. Тя написа книги за възходите и паденията си, а в нейна чест във връзка 80-ия й рожден ден бе направена галерия в Ню Йорк. 

Организаторите на събитието събраха всички корици на Кармен. Тя към този момент е на 88 години. Вече не театралничи пред камерите, само че е твърдо решена да живее до 100 години. С нейната воля и темперамент, наподобява, че това е изпълнима задача.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР