В съвременната култура голото тяло отдавна не е табу и

...
В съвременната култура голото тяло отдавна не е табу и
Коментари Харесай

Защо статуите от Древна Гърция са с малки пениси

В актуалната просвета голото тяло от дълго време не е табу и надали някой би се учудил изключително да види гола женска гръд или пък мъжки задни елементи в галерия, филм или друго произведение на изкуството.
 Помпей, изригването на Везувий и за какво туристите връщат камъчета за спомен поради поличба
Проклятието, което пази Помпей от туристите

Невероятно, само че факт

Горе-долу по същият метод стоят нещата и в Древна Гърция. За разлика от времената към и след Средновековието, човешкото тяло не е възприемало за нещо срамно, в противен случай.

Това е и обяснението за изобилието от скулптури от древността, на които женски, само че по-често мъжки тела, са изобразени с всичките им... детайлности. Много хора обаче остават сюрпризирани от дребния размер на пенисите на въпросните статуи. Такива ли са били и действителните античните гърци?
 Снимка 605760

Отговорът е негативен. " Древногръцкото общество уважава мъжествеността. То обаче избира дребни и прибрани гениталии спрямо огромни секс органи - задачата е да се покаже самоконтрола на мъжете във връзка с секса ", разяснява фотографката Ингрид Бертъм-Моан пред.
 Снимка 605758

Арт историчката Елън Оредсън споделя, че в Древна Гърция хората с огромни пениси са считани за " глупави, обзети от сласт и грозни ". Което се припокрива с описанието на Аристофан за това какви са идеалните черти на един мъж: " гладки гърди, свежа кожа, необятни плещи, дребен език, мощни задни елементи и дребен пенис ", пишат.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР