В съвместна декларация Съединените щати, Франция, Германия и Канада се

...
В съвместна декларация Съединените щати, Франция, Германия и Канада се
Коментари Харесай

САЩ, Франция, Германия и Канада подкрепят Великобритания, че Русия стои зад отравянето на Скрипал

В взаимна декларация Съединените щати, Франция, Германия и Канада се съгласяват с позицията на Англия, че съветското държавно управление "почти сигурно " е одобрило нападението с "Новичок " в Солзбъри. Страните показват, че имат вяра на заключението на английските спецслужби, че двамата поименно упрекнати за нападението съветски жители са сътрудници на съветското Главно разследващо ръководство, оповестява БНР.

В декларацията на Тереза Мей, Еманюел Макрон, Ангела Меркел, Джъстин Трюдо и Доналд Тръмп се споделя: "Ние, водачите на Франция, Германия, Съединените щати, Канада и Англия още веднъж удостоверяваме нашето отвращение от незаконното потребление на химическото вещество, известно като "Новичок ", в Солзбъри на 4 март ".

Всички те приканват Русия да направи цялостни разкрития за програмата си са произвеждане на нервнопаралитичното бойно вещество. В декларацията се споделя още, че страните имат цялостно доверие в заключението на английските управляващи, че двамата обвинени са чиновници на съветското военно разузнаване.

Съвместното изказване идва в миг, когато Съветът за сигурност на Организация на обединените нации се среща, с цел да разиска отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия през март и последвалите по-късно събития. Русия продължава да отхвърля всички обвинявания, че има присъединяване в случая.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР