В съветските години локомотивният завод, разположен в Луганск, се занимава

...
В съветските години локомотивният завод, разположен в Луганск, се занимава
Коментари Харесай

Уникален плаващ бронетранспортьор-багер е забелязан в ЛНР

В руските години локомотивният цех, ситуиран в Луганск, се занимава с произвеждане освен на локомотиви, само че и инженерно съоръжение за Съветската войска.

Точно преди разпадането на Съюз на съветските социалистически републики тук е основан неповторим модел - машинна за обезпечаване на прекосяване (МОП), написа "Поглед инфо ".

За основа е определен серийния плаващ превозвач ПНС-3 по това време. Той тежи 25 тона и може да поеме до 16 тона товари. Скоростта на придвижване по вода доближава 15 км/ч. Мощността на мотора е 710 к.с. Максималната скорост по автомагистралата е до 60 км/ч. Обхватът е 500 километра.

МОП получи съоръжение за разкопки и булдозер. За поддръжка на огъня вдясно пред корпуса е инсталирана въртяща се кула с картечно въоръжение.

Машината е издигната единствено в един образец. Но се оказа, че той е непокътнат. Онзи ден мрежата още веднъж подсети за съществуването му. Оказва се, че МОП не е изпратен за скрап, а е доставен в арсенала на националната милиция на самопровъзгласилата се ЛНР.

Идеята за основаването на такава машина не е забравена в Русия. През 2014 година е предпазен патент за усъвършенствана версия на Министерство на правосъдието, който има редица обилни преимущества спрямо модела от 80-те. Например, има специфични хидравлични опори, които обезпечават стабилността на работа във водата край брега.

Освен това за основа е определен БТР от ново потомство, създаден в Омск, който има доста по-високи характерности спрямо ПТС-3.

Превод: В.Сергеев
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР