В Саудитска Арабия днес отваря врати първата кинозала след 35-годишна

...
В Саудитска Арабия днес отваря врати първата кинозала след 35-годишна
Коментари Харесай

В Саудитска Арабия отваря врати първото кино от 35 години

В Саудитска Арабия през днешния ден отваря порти първата кинозала след 35-годишна пауза на обществени прожекции на филми, като първият филм, който ще бъде прожектиран, е американският блокбъстър " Черната пантера ".

Любителите на киното в Саудитска Арабия ще могат да гледат екшъна в нова кинозала, издигната от американската компания AMC Entertainment във финансовия квартал " Крал Абдула " в столицата Рияд.

 Черната пантера е първият филм в саудитски кина от 35 години
Черната пантера е първият филм в саудитски кина от 35 години

За население над 32 милиона души, множеството от които под 30 години, Саудитска Арабия желае да сътвори към 350 кина

" Това е исторически ден в Саудитска Арабия, а AMC получи първия лиценз да ръководи киносалони в тази страна преди две седмици, като ние ще отворим довечера ", посочи изпълнителният шеф на AMC Адам Арон пред CNBC.

" Чухме, че Саудитска Арабия обмисля да анулира възбраната си върху киносалоните и се задействахме ", добави Адам Арон.

Планът да стартират прожекции на филми в Саудитска Арабия за първи път, откакто религиозните водачи затварят кината в страната преди близо четири десетилетия, беше разгласен за първи път от Министерството на културата на Кралството по-рано този месец, когато то удостовери, че е издало първият лиценз за ръководство на кино на AMC, която е най-голямата компания в света в тази област. Саудитска Арабия обаче в този момент възнамерява да отвори до 40 киносалона в 15 града в цялата страна през идващите 5 години, а до 2030 година да бъдат отворени още 100 кина.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР