В състава на парламентарната делегация са заместник-председателите на Народното събрание

...
В състава на парламентарната делегация са заместник-председателите на Народното събрание
Коментари Харесай

Росен Желязков и делегация от НС на аудиенция при папа Франциск

В състава на парламентарната делегация са заместник-председателите на Народното събрание Цончо Ганев и Филиз Хюсменова, ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, съпредседателят на ПГ " Продължаваме промяната-Демократична България " Атанас Атанасов, секретарят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Ирена Анастасова и ръководителят на ПГ на " ИТН " Тошко Йорданов. В нея са включени и представители на президентството, на изпълнителната власт, на Светия Синод на Българската православна черква и на Католическата черква.

Днес българските парламентаристи ще поднесат цветя на паметника на Капитан Петко челник в Рим. Утре българската публична делегация, водена от Росен Желязков, ще има визита при Негово Светейшество папа Франциск. Преди това ръководителят на Народното събрание ще организира диалог " на четири очи " със Светия отец. По-късно Росен Желязков ще се срещне с държавния секретар на Ватикана Негово Високопреосвещенство кардинал Пиетро Паролин.

На 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност, членовете на делегацията ще участват на тържествена православна литургия и молебен пред мощите на Свети Кирил в базиликата " Сан Клементе ".

След това ръководителят на Народното събрание Росен Желязков ще беседва с президента на Суверенния Малтийски медал Джон Дънлап. По-късно делегацията ще посети базиликата " Санта Мария Маджоре " и ще бъдат поднесени цветя пред българската плоча, където славянските книги са получили публично самопризнание от Ватикана.

По време на визитата си в Рим депутатите ще се поклонят пред паметника на Иван Вазов.

Председателят на Народното събрание Росен Желязков и водената от него парламентарна делегация ще беседват с ръководителя на Камарата на депутатите на Италианската република Лоренцо Фонтана. Народните представители ще участват на приема в българското посолство в Рим във връзка 24 май и ще поднесат цветя на паметника на Св.св. Кирил и Методий.

Последно през 2019 година ръководител на българския парламент е бил на визита при главата на Римокатолическата черква за 24 май. Тогава българската делегация е ръководена от ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева. През 2021 година отпред на българската делегация във Ватикана беше президентът Румен Радев, а през предходната година - тогавашният министър-председател Кирил Петков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР