В САЩ специално обучено куче спаси момиче с диабет, чиято

...
В САЩ специално обучено куче спаси момиче с диабет, чиято
Коментари Харесай

Куче спаси спящо момиче с диабет

В Съединени американски щати особено подготвено куче избави момиче с диабет, чиято кръвна захар внезапно се повишила, оповестява Daily Mail. През ноември Шанън Богс от щата Вирджиния гледала телевизия вкъщи със брачна половинка си, когато кучето им Спай изтичало до тях. Домашният любим отвел двойката в стаята на 9-годишната им щерка Рейлин, която има диабет вид 1. Оказало се, че равнището на захарта на спящото момиче се покачило повече от два пъти над горната граница и достигнало 338 мг на децилитър. Благодарение на кучето родителите дали избавителния инсулин на щерка си в точния момент и предотвратили хиперосмоларна диабетна кома.


Шанън Богс изясни, че Рейлин носи електронен глюкомер от самото начало, само че през ноември й е купила нов модел, който към момента не е бил надъхан тънко и затова не е давал сигнал. Освен това момичето е било болно от грип, което също води до повишение на равнищата на кръвната й захар.

Американката описа, че Спай е бил особено подготвен по стратегия за подкрепяне на диабетици. Такива животни могат да надушат субстанции, които се отделят от пациентите по време на диабетна рецесия.

„ Носът постоянно работи! Дори когато спи. Това куче е същинска благословия за нашето семейство. Много сме й признателни “, заключи историята за случилото се Богс в обществената мрежа.

По-рано беше обявено, че куче в Обединеното кралство е диагностицирало рядко съществено заболяване на собственичката си. Жената забелязала странното държание на кучето си, което непрекъснато душило една част от тялото й. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР