В САЩ днес започна ваксинацията на населението срещу Covid-19. Асошиейтед

...
В САЩ днес започна ваксинацията на населението срещу Covid-19. Асошиейтед
Коментари Харесай

В САЩ започна ваксинацията на населението срещу Covid-19

В Съединени американски щати през днешния ден стартира имунизацията на популацията против Covid-19. Асошиейтед прес отбелязва, че това е най-масовата имунизационна акция в историята на страната.

Ройтерс дефинира началото ѝ като преломен миг в напъните за възпиране на смъртоносния вирус. Съединените щати са най-тежко засегнатата от пандемията страна, с най-вече инфектирани и умряли - до момента в страната са регистрирани 16 286 343 заразявания и 299 489 смъртни случая.

Ваксинацията стартира измежду медицински служащи. Първият имунизиран човек в Съединени американски щати е Сандра Линдзи, здравна сестра в интензивно поделение. Тя бе имунизирана в Еврейския медицински център на Лонг Айлънд, заяви губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо, представен от Ройтерс.

" Не усетих нещо по-различно спрямо всяка друга ваксина ", сподели Линдзи. " Днес се усещам обнадеждена, успокоена. Чувствам, че лекуването идва. Надявам се, че това бележи началото на края на доста мъчително време в нашата история. Искам да внуша публично доверие, че имунизацията е безвредна ", съобщи тя.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп приветства началото на имунизационната акция. " Първа приложена ваксина. Поздравления за Съединените щати, поздравления за СВЕТА! ", написа Тръмп в Туитър.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР